שר הכלכלה ניר ברקת אמר היום (שלישי) כי אם בג"ץ יפסול את חוקי הרפורמה המשפטית הוא יכבד זאת, בניגוד לדברים שהשמיע אתמול שר המשפטים יריב לוין. ברקת אמר את הדברים במהלך כנס המפרץ בחיפה.
"התיקונים במערכת המשפט בישראל הם כורח המציאות, בראשם, גיוון השופטים ומתן ביטוי לפסיפס האנושי שמרכיב את החברה הישראלית", אמר ברקת. "אני תומך מלא בתיקונים הנדרשים במערכת המשפט ואין מקום להתערבות של בגץ או פסילת החוקים". עם זאת, השר מהליכוד הדגיש כי "אני לא תומך בשם אופן בהליכה עיוורת לעבר משבר חוקתי. האינטרס של מדינת ישראל אצלי הוא מעל הכול. במקרה בו בג"ץ חלילה יפסול את התיקונים, אכבד את החלטת בית המשפט כלשונה.
ברקת הוסיף: "לא אתן את קולי ואת ידי לכאוס בו אזרחי ישראל יאבדו את האמון במערכות השלטון והמשפט בו זמנית. אני מאמין שנמצא את הדרך בהסכמה רחבה לגוון את הרכב השופטים לטובת אזרחי ישראל. כמי שנלחם למען ישראל ואיבד חיילים, אני אומר בהתחייבות כי אעצור בגופי מלחמת אזרחים והתפרקות מוסדות המדינה".
בתגובה אמר בכיר בליכוד לכתבת אנה ברסקי: "בג"ץ יעשה נכון אם יגיד שהנושא היחידי שבו הוא לא יכול להתערב זה הנושא של חוק הוועדה לבחירת שופטים כי הוא באופן מובהק צד בעניין. במקרה שבג"ץ בכל זאת ידון בעתירה בנושא הזה ויפסול את החוק, יריב לוין יקבל גיבוי של 100% בליכוד. במקרה זה תקודם חקיקה שתבטל את הפסילה באופן מייד,
עם סיום הכנת הכתבה, פרסמה מפלגת הליכוד הודעת הבהרה בה נאמר: הדיון האבסורדי על משבר חוקתי רק ממחיש עד כמה דרושה הרפורמה המשפטית כדי להחזיר את האיזון הראוי בין הרשויות. לבג״צ אין שום סמכות או עילה להתערב בתיקון לחוק יסוד שקובע כיצד ימונו השופטים, בדיוק כפי שלא התערב בעבר כשהחוק תוקן לפני למעלה מעשור. העיקרון שלבג״צ אין סמכות לפסול חוקי יסוד מופיע בכל המתווים, לרבות מתווה הנשיא, והוא יעוגן ברפורמה המשפטית. לכן אין שום מקום למשבר חוקתי.