0%
מכה לפוטין?

דיווח: זהו הצעד הבא שנשקל במערב כנגד רוסיה

קבוצה של שבעה פקידים דנה ברעיון לקראת פסגת המנהיגים ביפן במאי, על פי אנשים שמכירים את הנושא, והמטרה תהיה לכלול את המדינות החברות באיחוד האירופי במהלך • ההצעה עדיין נמצאת בדיונים ועשויה להשתנות

משה נוי
אין תגובות
דיווח: זהו הצעד הבא שנשקל במערב כנגד רוסיה
העשן ברוסיה מאזור מתקני הנפט שהותקפו// צילום: רשתות חברתיות

כמה מבעלות בריתה המרכזיות של אוקראינה, כולל ארה"ב, שוקלות להחמיר את ההגבלות על הייצוא לרוסיה לאיסור כמעט מוחלט, כך דווח היום (חמישי) באתר החדשות בלומברג. לפי הדיווח, מדובר ב"הידוק פוטנציאלי משמעותי של הלחץ הכלכלי על הנשיא ולדימיר פוטין בגלל מלחמתו באוקראינה".

המהלך שנשקל יהפוך את משטר הסנקציות הקיים על פיו, כאשר במקום לאפשר את כל הייצוא אלא אם הוגבל, כל הייצוא ייאסר – אלא אם יאושר ויקבל פטור. אם מנהיגי G-7 יאשרו את המהלך בפסגה, יהיה צורך להסכים בדיוק על מה שלא ייכלל, עם סבירות גבוהה שתרופות ומוצרים חקלאיים – כולל מזון – יישארו פטורים, אמר אחד הגורמים.

בבלומברג ציינו כי גם אם יחליטו לקדם את המהלך עדיין ישנם מכשולים רציניים בדרך ליישומו. לפי הדיווח, כדי להיכנס לתוקף באיחוד האירופי, הקריטריונים החדשים להגבלה על הייצוא יצטרכו להיות מאומצים על ידי כל החברות באיחוד, וזה עלול לגרום ל"וויכוח מביך" מצד המדינות שעדיין מייצאות סחורות לרוסיה – לצד הסיכון של פעולת נקמה מצד מוסקבה.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture