אחרי הסערה עם תבוסת הקואליציה בבחירות לוועדה למינוי שופטים ובצל השהיית החקיקה, סקר ' מעריב' שמתפרסם הבוקר (שישי) מעלה כי המחנה הממלכתי ממשיכה להתחזק ומגיעה לשיא כל הזמנים.
על פי הסקר, מפלגת המחנה הממלכתי מטפסת ל-32 מנדטים – בעוד הליכוד מאבדת 2 מנדטים ויורדת ל־24, יש עתיד מאבדת מנדט ויורדת ל־17, לעומת הסקר הקודם. הסקר נערך על ידי מנהל מכון פאנלס פוליטיקס ד"ר מנחם לזר.
עוד על פי הסקר, ש"ס עם 9 מנדטים כמו בסקר הקודם, יהדות התורה – 7 כמו בסקר הקודם, חד"ש־תע"ל מתחזקת ל-6 מנדטים, הציונות הדתית יציבה עם 5 מנדטים, ישראל ביתנו נחלשת ל-5 מנדטים, רע"ם – 5 מנדטים, עוצמה יהודית – 5 מנדטים ומרצ – 5 מנדטים.
עוד עולה מהסקר כי מפלגת העבודה ממשיכה להתרחק מאחוז החסימה, כאשר בסקר הנוכחי היא מקבלת 1.7% בלבד, לעומת 2% בסקר הקודם. בל"ד רחוקה עוד יותר מאחוז החסימה – 1.5% בסקר הנוכחי, לעומת 1.7% בסקר הקודם.
בתמונת הגושים, הקואליציה ממשיכה להיחלש ומקבלת 50 מנדטים בלבד, לעומת 70 מנדטים לאופוזיציה.
גם בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה עולה בני גנץ לנתון הגבוה ביותר שלו, עם 47% אשר רואים בו את המועמד המתאים ביותר לתפקיד. ראש הממשלה בנימין נתניהו, לעומתו, יורד ומגיע ל־37% בלבד.
בנוסף, קרוב למחצית – 48% ממשתתפי הסקר סבורים כי לאור תוצאות הבחירה לוועדה לבחירת שופטים, על האופוזיציה להמשיך את השיחות בבית הנשיא.
23% נוספים סברו שהיא צריכה להפסיק את השיחות, ועוד 29% היו חסרי דעה בעניין. התמיכה בהמשך השיחות בולטת במיוחד בקרב מצביעי מפלגות הקואליציה הנוכחית 53%.