0%

האם קורונה גורם לשבץ מוחי? נתונים חדשים על הקורונה

מחקרים חדשים שמתפרסמים בארה"ב, שהפכה בינתיים למוקד העיקרי של התפרצות המגפה, מראים כי חלק גדול מהחולים בני 40-30 סבלו משבץ מוחי לאחר שנידבקו בנגיף. בכל יום שעובר, וירוס הקורונה מוכיח מחדש כמה מעט אנחנו באמת יודעים עליו

א. שכטר
אין תגובות
האם קורונה גורם לשבץ מוחי? נתונים חדשים על הקורונה
נוחתים מחו"ל מועברים לבידוד (אילוסטרציה) צילום: טל עוז, משרד הביטחון

הנגיף שממשיך להפתיע: יותר מ-3 חודשים אחרי שהקורונה הגיעה לישראל, עם 3 מליון נדבקים ברחבי העולם והעולם הרפואי עדיין לומד דברים חדשים כל יום. הערב (ראשון) דווח במהדורה המרכזית בערוץ 12 על דיווחים המגיעים מניו יורק, על מקרים של שבץ מוחי בצעירים בני 40-30 שחלו בקורונה. המחקרים הנרחבים בארה"ב גם מגלים כי חום אינו תסמין מובהק כפי שנחשב תחילה.

תחילה הייתה הבנה שתחלואה שנגרמת בעקבות הידבקות בנגיף היא דלקת ריאות נגיפית שעושה תסמונת של אי ספיקה נשימתית.

לאחר מכן הבחינו בעוד אלמנט שהוא תגובה של מערכת החיסון שגורמת לתופעות נוספות.

היום אנחנו מבינים שיש פגיעה בכלי דם עם קרישיות יתר של הדם וסתימה או חסימה של עורקים בריאות ובאיברים נוספים.

למעשה, התובנות האלו מגיעות מארה"ב אחרי חודש שהמחלה הזאת קיימת שם ולא הגיעו מסין שם המחלה התרפצה לפני כמה חודשים. מערכת הבריאות בארה"ב הרבה יותר מתוחכמת ונבונה, ואפשר לראות שתופעות כלי הדם גורמות לביטוי קליני רב מערכתי עם פגיעה בלב ובכליות ופגיעה במוח, בטעם ובריח. כל אלה תופעות שכולן קשורות לוירוס הזה ולעובדה שהוא פוגע בכלי דם.

במחקרים נוספים שפורסמו גילו החוקרים האמריקנים כי בניגוד למה שנאמר בתחילת הדרך שרוב מקרי התחלואה בנגיף הקורונה מלווים בחום, בסקירה שנעשתה בקרב 5,700 חולים בניו יורק – רק 30% הגיעו עם חום.

כמו כן, במחקר נוסף שבוצע בארצות הברית בדקו מה הן מחלות הרקע הנפוצות ביותר בקרב חולי הקורונה שאושפזו, התגליות האלו גם כן הפתיעו את החוקרים. בניגוד לסברה שמחלות ריאה כרוניות הן המסוכנות ביותר, המחקר היעד כי המחלה בולטת ביותר ש-57% מהחולים שהתאשפזו בניו יורק סבלו ממנה היא לחץ דם גבוה. 41% מהחולים שאושפזו הם אנשים שסובלים מהשמנה, ועוד 37% הם חולי סכרת. כל התופעות האלו מאופיינות בפגיעה בכלי הדם.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture