0%
הנתונים דלפו לרשת

המתקפה על ביה"ח: האזהרה של הרשות להגנת הפרטיות

מתקפת הסייבר על בית החולים בוצעה בידי האקרים שהצפינו את כל המידע שבידי בית החולים, כולל המידע בשרתים ובתחנות הקצה • הפריצה בוצעה בידי קבוצה אשר ידועה כקבוצה שתקפה עשרות מערכות בריאות ברחבי העולם.

יצחק כהן
אין תגובות
המתקפה על ביה"ח: האזהרה של הרשות להגנת הפרטיות
בית החולים מעייני הישועה בבני ברק

הרשות להגנת הפרטיות יצאה היום (שלישי) בהבהרה לציבור, לקראת אפשרות ממשית של פרסום מידע שהודלף בעקבות מתקפת הסייבר על בית החולים מעייני הישועה.

בהמשך לכך, ונוכח פוטנציאל פרסום מידע אישי רגיש של מטופלים, מבהירה הרשות כי קיים איסור לעשות שימוש במידע אישי רפואי של מטופלים.

זאת לרבות עצם העתקתו, הפצתו, פרסומו, העברתו לאחר, עיבודו, אגירתו במאגרי מידע אחרים וכיוצא בזה. הפרת האיסורים האלה עשויה להוות עבירה פלילית והרשות מבהירה כי תשקול הפעלת סמכויותיה, הפליליות והמנהליות, כנגד מי שיפעל בניגוד לאמור.

מתקפת הסייבר על בית החולים התרחשה בשבוע שעבר ובוצעה בידי האקרים שהצפינו את כל המידע שבידי בית החולים, כולל המידע בשרתים ובתחנות הקצה. הפריצה בוצעה בידי קבוצת ההאקרים Ragnar locker אשר ידועה כקבוצה שתקפה עשרות מערכות בריאות ברחבי העולם.

הכתבה עניינה אותך?

91%
9%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture