0%
ביזיון, מסכימים?

החלטה מקוממת: ארגוני המחאה כן – המחנה הלאומי לא

ביזיון בבג''ץ - אף ארגון מהמחנה הלאומי לא אושר להצטרף כידיד בית המשפט לעתירה נגד עילת הסבירות • קודם לכן אישר בג"ץ לאגודה לזכויות האזרח ועמותת אדם טבע ודין המזוהים עם השמאל, להצטרף לעתירה כ'ידידי בית המשפט'

דודי סגל
2 תגובות
החלטה מקוממת: ארגוני המחאה כן - המחנה הלאומי לא
שלט הכוונה לבית משפט העליון. צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

החלטה מקוממת של בג"ץ בנוגע לעתירה לפסילה תקדימית של חוק יסוד בעניין עילת הסבירות. לאחר ששופטי בג"ץ אישרו לעמותה 'האגודה לזכויות האזרח', הממומנת בין היתר בידי מדינות זרות, להצטרף לעתירה נגד הגורלית בתור 'ידיד בית המשפט' וכך גם לעמותת אדם טבע ודין, כל ארגוני המחנה הלאומי שהגישו בקשה כזו – סורבו.

האבסורד גובר כאשר בוחנים את רשימת העותרים – ביניהם התנועה למען איכות השלטון, המיזם הרב מגזרי למיגור העישון, התנועה הדמוקרטית האזרחית, לשכת עורכי הדין ותנועת אומ"ץ. כולם מעורבים במחאות נגד הרפורמה המשפטית.

התוצאה מדהימה: אף ארגון מהמחנה הלאומי לא יוכל לטעון את טענותיהם של מיליוני אזרחים המיוצגים על ידיו בעתירה הנוגעת לכלל האזרחים במדינה ואשר עשויה לבטל את הדמוקרטיה במדינת ישראל.

עו"ד ערן בן-ארי ממשרד עורכי הדין בן-ארי, מרנס, תכלת ושות' שהגיש את בקשת ההצטרפות מטעם אם תרצו, מסר בתגובה:

"החלטת בית המשפט העליון לנעול את שעריו בפני ארגוני החברה האזרחית שעמדתם היא כי אין לו סמכות לפסול חוק יסוד לראשונה בתולדות המדינה היא שערוריה ענקית. זוהי סתימת פיות ברורה. אפילו על מראית פני הצדק בית המשפט כבר לא מנסה לשמור. האבסורד זועק לשמיים שעה שבית המשפט מאפשר טיעון ללא פחות מ-10 גופים ועותרים שונים מן מקרב החברה האזרחית מהצד השמאלי של המפה הפוליטית שכולם כאחד תומכים בהרחבת סמכויותיו לפסול חוקי יסוד.
התוצאה היא שבית המשפט ידון בשינוי המשטר בישראל במעמד צד אזרחי אחד. אם זאת הצורה בה נראה הדיון בעתירות, אז התוצאה היא ברורה.
יום שחור למערכת המשפט ולדמוקרטיה הישראלית"

הכתבה עניינה אותך?

83%
17%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture