שיחה שנערכה בין ראשי הביטחון בשבת בארבע בבוקר לפני טבח שמחת תורה, הסתיימה בהערכה שעומד להיות יום קרב בשבת, שעלול לכלול חדירה של כוח מחבלים שינסה לפשוט ולהשתלט על ישוב, על מנת לחטוף. שב"כ הוריד צוות טקילה לשטח, צה"ל- לא עשה דבר. האוגדה אפילו לא עדכנה את החיילים בבסיס, את המוצבים והיישובים, כך מפרסמת לי נעים בחדשות 12. למרות המידע הדרמטי, ראש הממשלה עודכן רק עם פרוץ המלחמה במידע.
על פי הדיווח, מהניתוח המודיעיני שבוצע בשבת לפנות בוקר בהשתתפות הרמטכ"ל, ראש השב"כ, ראש אמ"ן ובכירים נוספים התברר כי עומד להיות יום קרב בשבת, שעלול לכלול ניסיון חטיפה של אזרחים וחיילים, או ניסיון פשיטה וחדירה של חוליית מחבלים במטרה להשתלט על יישוב. עם זאת, הערכת המצב עסקה בתרחיש בסדר גודל קטן מזה שהיה בפועל.
השב"כ הקפיץ את צוות טקילה לדרום כדי להתמודד עם אפשרות של חדירת מחבלים. אך באוגדת עזה לא העלו את רמת הכוננות ונערכו לאפשרות של חדירה – והחיילים שהיו בחדרים המשיכו לישון שילמו על כך בחייהם. הכתב אהוד יערי העיר כי ידיעות הצטברו עוד לפני יום שישי.
בלילה שבין שישי לשבת נאספו סימנים קונקרטיים וממשיים שמצביעים על פעולה קרובה בטווח הזמן המיידיים ואלו מעלים את השאלה: מדוע לא הנחו את החיילים בבסיסים להיערך לחדירה, למה לא הועברו טנקים לעמדות קדמיות ומדוע כיתות הכוננות ביישובים לא נערכו לתרחיש של ניסיון השתלטות.