0%
חטופים תחילה

דיווח: הכניסה הקרקעית תידחה בשבועיים

הכניסה הקרקעית תידחה בשבוע-שבועיים ואולי אפילו יותר, וזאת על פי החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו • מי שעומד מאחורי הדחייה עוד יצחק בריק נציב קבילות החיילים לשעבר שהתריע מפני המלחמה וחוסר המוכנות

יענקי גולדן
6 תגובות
חיילים מגדוד נצח יהודה, סמוך לגבול עזה. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

הכניסה הקרקעית תידחה בשבוע-שבועיים ואולי אפילו יותר, וזאת על פי החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו, כך מפרסם מוטי גילת בכאן חדשות.

נתניהו שנתן כבר לפני למעלה משבוע אור ירוק לצבא להכנס קרקעית לעזה, נפגש בשבוע שעבר עם האלוף יצחק בריק, ישב איתו למעלה משעה, יחד עם ראש המל"ל, ובשיחות האלה הוא הוכיח לנתניהו, לכאורה, שהצבא לא ערוך כרגע לכניסה קרקעית וזה עלול להסתכם באבידות כבדות.

על פי אותו דיווח, תוך כדי השיחה טילפן נתניהו למי שטילפן והורה לעצור את המהלך הזה. זה היה קטע דרמטי, היתה עוד פגישה ביניהם. בריק עשה שיעורי בית, העלה את החששות שלו על הכתב, נקודה אחרי נקודה. ביקש מנתניהו שיביא בחשבון שעלולה להיפתח פה אחרי הכניסה הקרקעית מלחמה אזורית, הזכיר לו שפיקוד העורף לא ערוך באופן משכנע, נכון לעכשיו, למלחמה כזאת. יש בעיות נוספות עם רח"ל, שמקרטעת ואני נוקט כרגע בלשון המעטה.


מול נתניהו, גנץ, גם גדי אייזנקוט, גם ראשי הצבא, גם הרמטכ״ל וגם שר הביטחון אומרים כולם "אנחנו ערוכים להכנס קרקעית", נתניהו השתכנע מהאלוף בריק ומשיחות נוספות שזה לא כל כך פשוט, שיש כאן סכנה גדולה.

לפי אותו דיווח, בריק הצליח לשכנע אותו להציב את סיפור החטופים בראש סדר העדיפויות של הממשלה נכון לעכשיו. הוא אמר לו בערך כך: "תשמע, הקשישים והחולים עלולים למות אם העסק הזה יימשך זמן רב, אתה לא תשיג יותר בעוד שנה, או בעוד שנה וחצי, בוא תנסה את חלון ההזדמנויות הזה, תנסה להביא הביתה כמה שיותר חטופים, ולפני הכל כמובן את הילדים, את הנשים, את הקשישים החולים, את האנשים שיש סיכוי גדול יותר לחלץ כבר עכשיו מהשבי". נתניהו לא ממהר להכנס קרקעית. לאחר שבריק אמר לו: "תן לחיל האוויר לגמור את העבודה. תן לו עוד שבוע, שבועיים, שלושה לכתוש את הרצועה, לכתוש את עזה, להשמיד את המחבלים, ורק אחר כך כשהשטח יהיה נקי יותר תכנס פנימה". בריק אמר לו: "הכי חשוב כרגע לנצל את חלון ההזדמנויות ולהחזיר הביתה את החטופים, יש סיכוי גדול לעשות את זה".

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture