0%
האזינו

האם תושבי הצפון צריכים לחשוש מהסלמה? – תשובת עמוד ההוראה

תושבים המתגוררים בצפון שיגרו שאלה למרן עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין שליט"א על כך שהם חוששים מהסלמה ומלחמה מארגון החיזבאללה • עמוד ההוראה השיב כי הבטחת החזו"א בנוגע לעיר בני ברק יכולה לחול גם על שאר מקומות בהם יש שמירת שבת, האזינו לדבריו המלאים

חיים גפן
תגובה אחת
האם תושבי הצפון צריכים לחשוש מהסלמה? – תשובת עמוד ההוראה
הגר"י זילברשטיין - צילום: בעריש פילמר

בהקלטה ממרן עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין שליט"א, המתפרסמת הבוקר בקו 'שיח יצחק' נשאל מרן הרב זילברשטיין מנכדו הרב חיים מלין, על כך שאברכים הגרים בעיר 'עפולה' שבצפון הארץ, ביקשו לשאול שהם ונשותיהם חוששים מאד מאיומי החיזבאללה ומהסלמה אפשרית, ובפרט לאחר שפורסם על השעה 15:00 ביום שישי הקרוב בו ינאם ראש החיזבאללה ימ"ש. ושואלים האם לבוא לבני ברק לשישי-שבת או שאין צורך לפחד.

מרן עמוד ההוראה השיב כי להגיע לבני ברק זה דבר מאד מאד גדול משום השמירה וההבטחה שיש כאן, אך בכל אופן אם שם לומדים ויש ת"ת וישיבה בעיר, אין שום בעיה, כי זה כמו בני ברק, לבני ברק יש שלוחות היכן שיש תורה ושבת, צריך להידבק למקומות של תורה.

כשנשאל שוב אם צריכים להשתדל להגיע לבני ברק, השיב כי קשה לומר כך, אלא הנוסח הוא שבני ברק יכולה להתפשט, אם יש שם מקום ששומרים שבת, ונזהרים בשבת, ולא מדברים דברים בטלים בשבת, שמירת שבת שמרו ואת ה' קידשו, זה בני ברק, זה שלוחה של בני ברק. בבני ברק בירך החזו"א, אך זה לאו דווקא, כי כל מקום ששומרים שם שבת כהלכתו, זה שלוחה של בני ברק, עד כאן דבריו הברורים של מרן הגר"י זילברשטיין שליט"א.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture