0%
המשטרה נגד 'הארץ'

במשטרה מבהירים כי הפרסום על המסוק בנובה אינו נכון

בעקבות הפרסום בעיתון 'הארץ' בנוגע לתחקיר פסטיבל נובה - הטבח ברעים שבו נטען כי מסוק משטרתי ירה ככל הנראה לעבר בני הנוער במסיבה משטרת ישראל מבהירה: לא נמסרה לנו אינדקציה כזאת • מניתוח המשטרה עולה כי רבים מהמשתתפים במסיבה הצליחו להימלט כי הוחלט להפסיק את המסיבה כחצי שעה לפני שנשמעו בה יריות

יענקי גולדן
2 תגובות
במשטרה מבהירים כי הפרסום על המסוק בנובה אינו נכון
נובה- צילום: פלאש 90

בעקבות הפרסום בעיתון הארץ בנוגע לתחקיר פסטיבל נובה – הטבח ברעים שבו נטען כי מסוק משטרתי ירה ככל הנראה לעבר בני הנוער במסיבה משטרת ישראל מבהירה כי התחקיר הראשוני התמקד בגבורת השוטרים שפעלו במקום ובתפקוד משטרת ישראל לעצירת הטבח שביצע החמאס.

במשטרה מבהירים כי בניגוד לפרסום , תחקיר המשטרה אינו מתייחס לפעילות כוחות צה"ל ומשכך לא נמסרה כל אינדיקציה לפגיעה של אזרחים כתוצאה מפעילות אווירית במקום.

במשטרה תוקפים את הארץ וכותבים: "דווקא בעת הזו, אנו קוראים לכלי התקשורת לגלות אחריות בפרסומים ולהתבסס על גורמים רשמיים בלבד".

בתחקיר הארץ פורסם כי בכירים מעריכים שבחמאס גילו על קיומה של המסיבה באמצעות רחפנים או מצנחים, והכווינו את המחבלים למקום במערכת הקשר שלהם. בסרטון ממצלמת גוף של אחד המחבלים הוא נשמע מבקש מאזרח שנתפס הכוונה להגיע לרעים, אף שהיה באזור אחר.

לפי המשטרה ובכירים ביטחוניים נוספים, המחבלים הראשונים הגיעו למסיבה מכיוון כביש 232 ולא מכיוון הגדר. בתחקיר הארץ נטען לדברי גורם במשטרה כי מסוק קרב של צה"ל שהגיע למקום מבסיס רמת דוד ירה לעבר המחבלים וככל הנראה פגע גם בכמה מהחוגגים ששהו במקום.

"באירוע היו נוכחים להערכתנו כ-4,400 איש שמרביתם הגדול הצליח להימלט בעקבות החלטה לפזר את האירוע שהתקבלה ארבע דקות לאחר מטח הטילים", אומר להארץ בכיר במשטרה. מניתוח המשטרה עולה כי רבים מהמשתתפים במסיבה הצליחו להימלט כי הוחלט להפסיק את המסיבה כחצי שעה לפני שנשמעו בה יריות.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture