בג"ץ דחה את העתירה שהוגשה היום נגד ההגבלות על עלייה להר מירון בל"ג בעומר.
כזכור לאחר שפניות התושבים לממשלת ישראל לא נענו, תושבי מירון פונים בעתירה לבית המשפט העליון.
נציג מושב מירון במועצה האזורית מרום הגליל מר קובי לוין ותושבי מירון, הגישו באמצעות עו"ד ינון בראל ועו"ד אליעזר שופט עתירה לבג"ץ בדבר ההגבלות שהוטלו על תושבי המושב.
כידוע, ביום חמישי האחרון נכנסה לתוקפה תקנה האוסרת על תושבי מירון להשכיר צימרים לתקופה של עשרה ימים, כולל גם מספר ימים לאחר ל"ג בעומר.
לטענת תושבי מירון העותרים לא נבחנו חלופות שיש באפשרותן למנוע התקהלות, והטלת האיסור נעשתה באופן גורף ללא סיבה מוצדקת.
העותרים הציעו מספר חלופות לבית המשפט כמו לדוגמה הגבלת כמות האורחים שיתאפשר לארח בל"ג בעומר. שהיית האורחים במתחמי האירוח וכדו'.
המשותף לכל החלופות אומרים מגישי העתירה, היא העובדה שאף אחת מהן לא נבחנה טרם החלטת הממשלה על צעד קיצוני של הטלת סגר מוחלט.
כעת כאמור בג"צ דוחה את העתירה על הסף בטענה כי ניתן היתר מספק להדלקות, כדי לשמר את המסורת, השופט דוד מינץ כתב כי התקנות אינן אוסרות כליל על הדלקת מדורות בהר מירון, וכי ניתן היתר מצומצם כדי לשמר את מסורת ההדלקה באזור קבר רבי שמעון בר יוחאי