0%
תיעוד דרמטי

מטורף: הכביש שיבתר את הרצועה וייתן לצה"ל לשלוט בעזה

ברוך ידיד מחדשות 14 יצא לסיור עם לוחמי גדוד 601 שאחראים על מבצע הנדסי גדול לסלילת כביש שחוצה את הרצועה ממזרח למערב. צה"ל יוכל להיכנס דרך הכביש לצאת מידי ערב למבצעים כמו בג'נין • זה ההישג הגדול של צה"ל במלחמה

מושי הרמן
אין תגובות
מטורף: הכביש שיבתר את הרצועה וייתן לצה"ל לשלוט בעזה

הכירו את כביש 749. הכביש הזה יוצא מנחל עוז, כל הדרך מערבה לתוך רצועת עזה – כמעט עד הים. צה"ל סולל כביש רוחב שיבתר את רצועת עזה וינתק את העיר עזה.

סא"ל שמעון עורקבי, מפקד גדוד 601: "אנחנו נמצאים פה במרחב מסדרון נצרים, שיוצר חיץ בין מרחב צפון הרצועה שנמצא מצפון אלינו לבין המרחב המרכזי והדרומי שנמצא מדרום אלינו, כדי להגן על המרחב, לפשוט לעבר מרחבים שיש בהם אויב, למנוע את המעבר מדרום לצפון ולשלוט עליה באופן מאד מדויק".

זה יהיה כביש לכל דבר ועניין ויש לו כבר מספר זמני – כביש 749. לכל אורך הציר, מימין ומשמאל, מלפנים ומאחור, לא היה בית אחד שלם. נראה שכל הבניינים מכופפים, אולי אפילו מצדיעים, לכוחות שעוברים שם.

הכתבה עניינה אותך?

98%
2%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture