0%
חסר תקדים

משלוחי נשק מארה"ב יעוכבו בשל הביקורת הרבה בארה"ב

כל משלוח של תחמושת וחימושים מארה"ב לישראל, צריך לעבור את אישור הקונגרס האמריקני • בתחילת המלחמה, מערכת הביטחון הישראלית החזיקה באישורים פתוחים, כך שקצב הגעת הסיוע האמריקני עם תחילת המלחמה הגיע מיד ובאופן חסר תקדים מבונקרים של ארה"ב באזור ובארה"ב.

יצחק כהן
3 תגובות
משלוחי נשק מארה"ב יעוכבו בשל הביקורת הרבה בארה"ב
חלק מהנשק שאותר. צילום: דוברות המשטרה

משלוחי נשק מארה"ב יעוכבו בשל הביקורת הרבה במפלגה הדמוקרטית סביב פעילות צה"ל ברצועת עזה ולקראת אפשרות של הרחבת הלחימה לאזור רפיח, כך פורסם היום (ראשון) בתוכנית "חדשות הערב" בכאן 11.

כל משלוח של תחמושת וחימושים מארה"ב לישראל, צריך לעבור את אישור הקונגרס האמריקני. בתחילת המלחמה, מערכת הביטחון הישראלית החזיקה באישורים פתוחים, כך שקצב הגעת הסיוע האמריקני עם תחילת המלחמה הגיע מיד ובאופן חסר תקדים מבונקרים של ארה"ב באזור ובארה"ב.

מאחר וחלק ניכר מהאישורים הללו כבר נוצלו, הקונגרס האמריקני יצטרך לאשר מחדש עסקאות חדשות להעברת חימושים: תהליך שכולל דיונים בקונגרס, שימוע ורק לאחר מכן מתקבלת החלטה.

הכתבה עניינה אותך?

50%
50%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture