0%
אחרי התערבות הממשלה

ארצות הברית לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה החרדי

במכתב צויין כי ישראל נקטה אמצעים המטרה להתמודד עם בעיית הפרות זכויות האדם שהעלו האמריקנים, וכי ממשלת ישראל הציגה מידע חדש בקשר לסטטוס של היחידה הצה"לית, וכעת שתי המדינות יפעלו יחד בעניין.

יצחק כהן
אין תגובות
ארצות הברית לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה החרדי
חיילים מגדוד נצח יהודה, סמוך לגבול עזה. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

ארצות הברית החליטה לחזור בה מכוונתה להטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה. על פי הדיווח שפורסם אמש (שישי) ברשת ABC, ההחלטה התקבלה למרות שבצה"ל שלושה גדודים שביצעו "הפרות חמורות של זכויות אדם" נגד אזרחים פלסטינים בגדה המערבית, והגדודים ימשיכו להיות זכאים לקבל סיוע צבאי אמריקני. כך פורסם בכאן 11.

ב-ABC מציינים כי הערכה עדכנית זו של הממשל טרם פורסמה, אך היא נכתבה במכתב ששלח שר החוץ אנתוני בלינקן ליו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון. במכתב צויין כי ישראל נקטה אמצעים המטרה להתמודד עם בעיית הפרות זכויות האדם שהעלו האמריקנים, וכי ממשלת ישראל הציגה מידע חדש בקשר לסטטוס של היחידה הצה"לית, וכעת שתי המדינות יפעלו יחד בעניין.

הכתבה עניינה אותך?

85%
15%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture