0%
מאכילים את הטרוריסטים

ישראל ומצרים סיכמו: מעבר רפיח ייפתח למעבר סיוע הומניטרי

ישראל ומצרים הגיעו להבנות על פתיחת מעבר רפיח לסיוע הומניטרי לטובת תושבי עזה • המהלך מגיע בעקבות לחץ אמריקני כבד על המצרים

דודי סגל
אין תגובות
ישראל ומצרים סיכמו: מעבר רפיח ייפתח למעבר סיוע הומניטרי
מעבר רפיח. צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90

ישראל ומצרים קיבלו החלטה עקרונית לפתוח את מעבר רפיח להכנסת סיוע הומניטרי לעזה – כך פורסם הערב (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11.

על פי הדיווח, בימים האחרונים, בעקבות לחץ כבד של ארצות הברית, בכירים בקהיר ובירושלים הסכימו לפתוח מחדש את המעבר, שנסגר אחרי שנכבש בידי כוחות צה"ל בתחילת החודש. 

סוגיית פתיחת המעבר, נחשבת למרכזית בימים אלו, לאחר שהמזח האמריקאי התנתק ויצא מכלל שימוש. בעקבות כך, בישראל הגבירו את המאמצים לפתיחת מעבר רפיח ובימים האחרונים פעלו להכנסת גורמים בינלאומיים אמריקנים או אירופאיים שייטלו אחריות.

אלא שלאחר שאף גורם לא הסכים לקבל אחריות, גורמי הביטחון בישראל שוקלים לאפשר שליטה של גורמים פלסטינים, כל עוד הם אינם מקושרים לארגוני הטרור בעזה. בשבוע הבא צפויה להתקיים פגישה משולשת – בין גורמים ישראלים, מצרים ואמריקנים בנושא.

אמש, שוחח שר הביטחון גלנט עם מקבילו האמריקני לויד אוסטין והבהיר כי ישראל לא מתנגדת לפתיחת המעבר, אך לא תסכים להעביר את האחריות לאנשי החמאס או לגורמים המקושרים לארגון הטרור.

הכתבה עניינה אותך?

59%
41%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture