0%
לא להאמין

דיווח: זה הפתרון הישראלי לממשל העזתי ביום שאחרי

ישראל וחמאס סיכמו על קיום "ממשל ביניים" בשלב השני לעסקה, בו אף אחד מהצדדים לא ישלוט ברצועה • בתקופה זו, הביטחון יסופק בידי כוח המאומן על ידי ארצות הברית ונתמך על ידי מדינות ערב מתונות, בנוסף לקבוצה של 2,500 תומכי הרשות הפלסטינית

דודי סגל
2 תגובות
רפיח. צילום: יוחאי דנינו

ישראל וחמאס סיכמו על קיום "ממשל ביניים" בשלב השני לעסקה, בו אף אחד מהצדדים לא ישלוט ברצועה. כך לדברי גורמים אמריקניים.

על פי הדיווח בוושינגטון פוסט, ההסכם, לפי תיאור הגורמים האמריקניים, כולל הפסקת אש בת שישה שבועות, שבמהלכה ישחרר חמאס 33 חטופים וחטופות, גברים מעל גיל 50 ופצועים. במקביל, ישראל תשחרר אסירים פלסטינים ותסיג כוחותיה מאזורים מאוכלסים לכיוון מזרח הרצועה.

המכשול בשיחות עד כה היה המעבר לשלב בו ישוחררו החטופים הגברים, והאם שני הצדדים יסכימו לסיום המלחמה ונסיגה ישראלית מלאה מהרצועה. על פי הדיווח, ישראל וחמאס אותתו על הסכמה לתוכנית "ממשל ביניים" בשלב השני, בו לא חמאס ולא ישראל ישלטו בעזה.

בתקופה זו, הביטחון יסופק בידי כוח המאומן על ידי ארצות הברית ונתמך על ידי מדינות ערב מתונות, בנוסף לקבוצה של 2,500 תומכי הרשות הפלסטינית ברצועה, שנבדקו על ידי ישראל. לפי הגורם האמריקני חמאס הודיע למתווכות כי הוא מוכן לוותר על הסמכות להסדר הממשל הזמני.

לדברי גורמים אמריקניים, בנוסף להפסקת אש מול חמאס וחיזבאללה, ההסכם יאפשר התקדמות לעבר נורמליזציה בין ישראל לסעודיה. לדברי גורם אמריקני, סעודיה אותתה כי היא מוכנה להתקדם עם ההליך, כשנתיב למדינה פלסטינית יצטרך לבסוף להיות חלק ממנו. בישראל כזכור, הביעו עד כה התנגדות לכך.

הכתבה עניינה אותך?

16%
84%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture