0%
ההזיה נמשכת

לא רק לחיילים: צה"ל העביר חיסוני פוליו למעל ממיליון עזתים

צה"ל החל לחסן חיילים נגד מחלת הפוליו, בשל דיווחים על הימצאות הנגיף ברצועה • במקביל: צה"ל העביר חיסונים ליותר ממיליון אזרחים עזתיים ומתכוונים להכניס מנות חיסון נוספות

יענקי גולדן
אין תגובות
לא רק לחיילים: צה"ל העביר חיסוני פוליו למעל ממיליון עזתים
פנקס חיסונים // Chen Leopold/Flash90

בהמשך לדיווחים על הימצאות נגיף הפוליו ברצועת עזה, צה״ל ביצע בדיקות דיגום במרחבים שונים בהם התגלו שאריות נגיף הפוליו המדבק בשתיה או מגע עם הפה במים נגועים.

בעקבות הממצאים, הוחלט בצה״ל ובתיאום עם משרד הבריאות, לחסן את הכוחות המתמרנים נגד הנגיף כדי לשמור על בריאות חיילי צה״ל ואזרחי ישראל. בשל כך, אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, החל במבצע חיסונים רחב של כלל הכוחות המתמרנים בסדיר ובמילואים.

בצה"ל אומרים כ החיסונים יתבצעו בהדרגתיות במסגרת ריענוני הכוחות וכי "חיסונים אלו ניתנים כחלק מאחריות צה״ל כלפי הציבור וכלפי לוחמיו". עם זאת, בצה"ל מדגישים כי חייל אשר לא ירצה להתחסן לא יחויב בכך. בנוסף, הכוחות הונחו לבצע פעולות שמירה על היגיינה אישית.

לצד מבצע החיסונים לחיילים, צה״ל פועל מול הארגונים השונים על מנת להכניס לרצועה חיסונים המיועדים לאוכלוסייה ברצועה. מתחילת המלחמה הוכנסו בשיתוף האירגונים הבין לאומים לרצועת עזה כ-300,000 חיסוני פוליו, אשר מספיקים למעל מיליון אזרחים עזתיים.

"בימים אלו מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן עומד בקשר עם הקהילה הבינלאומית על מנת לאפשר הכנסת מנות חיסון נוספות לנגיף הפוליו לתושבי רצועת עזה" אומרים בצה"ל.

הכתבה עניינה אותך?

25%
75%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture