0%
אלוף הצווים

שבועיים בתפקיד: בלוט בצו מנהלי חריג לעצור מנהלי נוסף

אלוף פיקוד המרכז הנכנס אבי בלוט הודיע היום לעצור המנהלי נריה זארוג שעתיד להשתחרר בסוף השבוע, כי יוציא כנגדו צו הגבלה חריג בחומרתו שיכלול בין היתר הרחקה מיו"ש לרבות ביתו ומעצר בית לילי לחצי שנה • זהו צו ההגבלה החמור ביותר שהוציא אלוף פיקוד בשנה האחרונה

יצחק כהן
6 תגובות
שבועיים בתפקיד: בלוט בצו מנהלי חריג לעצור מנהלי נוסף
נריה זארוג. צילום: באדיבות המצלם

שבועיים בלבד לאחר מינויו לתפקיד, הודיע היום אלוף פיקוד המרכז הנכנס אבי בלוט לעצור המנהלי נריה זארוג, נשוי אב לארבעה שעתיד להשתחרר בסוף השבוע לאחר שלושה חודשי מעצר, כי יוציא כנגדו צו הגבלה מנהלי חריג בחומרתו.

על פי ההודעה הרשמית בחתימתו של האלוף שנמסרה לזארוג, עתידות ההגבלות לכלול הרחקה משטחי יהודה ושומרון לרבות ביתו ביצהר למשך חצי שנה, וכן מעצר בית לילי לתקופה דומה – מה שהופך את הצו לחמור ביותר שהוצא כנגד פעילים בהתיישבות בשנה האחרונה על ידי אלוף פיקוד.

מדובר בצו המנהלי השלישי שמוציא בלוט מאז נכנס לתפקידו, נוסף לערעור חריג שהגיש כנגד החלטתו של בית המשפט הצבאי לערעורים, שקיצר בחצי את צו ההרחקה המנהלי שהטיל קודמו בתפקיד פוקס על פעיל ההתיישבות אריאל דנינו.

מרים זארוג, אשתו של נריה הגיבה להודעתו של האלוף: "פחות משבוע לפני השחרור אנחנו צריכים פתאום למצוא מסגרות לילדים, להעביר אותם מוסדות לימודים ולמצוא דירה לגור בה בלי לדעת מה יהיה בהמשך. שולחים אותנו אל הלא נודע, עוד אחרי שעברנו טלטלה קשה של 3 חודשים בלי נריה. הצווים המנהליים הפכו לכלי להתעמרות בפעילי ההתיישבות תוך עקיפה בוטה של בית המשפט וללא ראיה או אפשרות כלשהי להתגונן מפני ההליך הדורסני הזה".

"אך למרות הכל לא נישבר. אנחנו מקבלים כל הזמן תמיכה גדולה מאוד מהציבור, ומרגישים כמה עם ישראל איתנו, כי ברור לאנשים יותר ויותר כמה המערכה על יהודה ושומרון בפרט בתקופה הזאת היא חשובה מאין כמותה. נמשיך לפעול למען עם ישראל וארץ ישראל בכל מקום שנהיה בו, ושום צו כזה או אחר של אלוף פיקוד לא יגרום להפסיק", הוסיפה זארוג.

הכתבה עניינה אותך?

85%
15%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture