גל התקיפות הנרחב של חיל האוויר הישראלי בלבנון, שהתרחש אתמול, הגיע לעלות מוערכת של כ-650 מיליון שקלים, כך עולה מנתונים שפורסמו היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. מתוך סכום זה, כ-600 מיליון שקלים מיוחסים לעלות החימושים בלבד, מה שמדגיש את היקף הפעילות הצבאית חסרת התקדים.
גורמים כלכליים בכירים הביעו דאגה מההשלכות הפיננסיות של המבצע המתמשך. לדבריהם, אם התקיפות העצימות בלבנון יימשכו מעבר לשבוע וחצי, ייתכן שיהיה צורך לפתוח מחדש את תקציב המדינה לשנת 2024 – זו תהיה הפעם השלישית השנה. צעד כזה עלול להגביר את הסיכון להורדת דירוג האשראי של ישראל, מה שיכול להשפיע לרעה על המצב הכלכלי הכולל של המדינה.
במקביל, צה"ל פרסם נתונים מרשימים על היקף הפעילות במבצע "חיצי הצפון". טייסות הקרב של חיל האוויר השלימו קרוב ל-3,000 שעות טיסה מעל שמי לבנון, תוך תקיפת למעלה מ-1,600 מטרות טרור ב-200 מרחבים שונים. הפעילות כללה מעל ל-250 מטוסים שהטילו כ-2,000 חימושים.
בין המטרות שהותקפו היו כ-400 משגרי רקטות לטווח בינוני, כ-70 מחסני אמצעי לחימה, וכ-80 כלי טיס בלתי מאוישים וטילים מונחים מדויקים. היקף זה של פעילות מצביע על אסטרטגיה ישראלית של פגיעה משמעותית ביכולות הצבאיות של חיזבאללה.