0%
כפסע מאסון

דרמה בשחקים: מטוס ישראלי זוהה כחשוד וכמעט יורט

יממה לאחר שאזעקות פילחו את שמי גוש דן, בשל התראה לירי רקטי, נחשפת הדרמה שמאחורי הקלעים • מדובר במטוס אזרחי שיצא לטיסה ללא אישור ומבלי לעדכן את הרשויות הרלוונטיות. במהלך הטיסה, הוא חג מעל גוש דן במקביל לים וגרם להפעלת מערכות ההתרעה • כך זה הסתיים

יענקי גולדן
אין תגובות
דרמה בשחקים: מטוס ישראלי זוהה כחשוד וכמעט יורט
מטוס ריסוס. צילום אילוסטרציה: נתי שוחט/פלאש 90

יממה לאחר שאזעקות פילחו את שמי גוש דן, בשל התראה לירי רקטי, נחשפת הדרמה שמאחורי הקלעים.

בשעה 14:51, הופעלה אזעקה למשך שתי דקות, במרחב גוש דן והשפלה. בצה"ל עדכנו לאחר זמן כי מדובר בזיהוי שווא, אולם היום (ראשון) נחשפה הדרמה שהתחוללה מאחורי הקלעים, כאשר מטוס אזרחי כמעט והופל בידי מיירטים, דבר שגרם להפעלת מערכות ההגנה. 

על פי דיווח ב-I24NEWS מדובר במטוס אזרחי שיצא לטיסה ללא אישור ומבלי לעדכן את הרשויות הרלוונטיות. במהלך הטיסה, הוא חג מעל גוש דן במקביל לים וגרם להפעלת מערכות ההתרעה.

מרגע הזיהוי במערכות הגילוי האוויריות של צה"ל, התעורר החשד שמדובר בכלי טיס עוין ובחיל האוויר החלו לבנות תכנית מהירה כיצד ליירט אותו. במקביל, כמו בכל אירוע מסוג זה, הוקפץ כוח יירוט אווירי. 

על פי הדיווח, בחיל האוויר ניסו לפנות אל הטייס בקשר מספר פעמים אך הוא לא השיב, מה שחיזק את החשד שמדובר באירוע ביטחוני חמור. עם זאת, רגעים לפני שהוחלט כיצד ליירט את הכלי, זיהו בחיל האוויר, ככל הנראה במצלמות המיירטים, שמדובר בטייס ישראלי ולא בכלי טיס עוין, ושניות מאסון – היירוט נעצר והטייס ניצל.

הכתבה עניינה אותך?

97%
3%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture