0%
חברת מודי'ס:

ירידה בסיכונים, אבל המצב הביטחוני שברירי

חברת דירוג האשראי מודי'ס פרסמה עדכון על פרופיל דירוג האשראי של ישראל • "הסיכון הגיאופוליטי עדיין קיים, שכן הפסקת האש שברירית ויש חשש להסלמה מחודשת"

יצחק כהן
אין תגובות
ירידה בסיכונים, אבל המצב הביטחוני שברירי
דירוג אשראי. צילום: פיקסביי

חברת דירוג האשראי מודי'ס פרסמה היום (ה') עדכון על פרופיל דירוג האשראי של ישראל, וציינה כי חלה ירידה בסיכונים הגיאופוליטיים בעקבות הפסקת האש שנכנסה לתוקף בין ישראל לחיזבאללה.

עם זאת, החברה מדגישה כי הסיכונים הפנימיים בישראל נותרו גבוהים, במיוחד לאור המצב הביטחוני בעזה שממשיך להוות איום משמעותי על יציבות המדינה.

לפי מודי'ס, הפסקת האש עם חיזבאללה עשויה להפחית את העומס על הוצאות הממשלה, אך הסיכון הגיאופוליטי עדיין קיים, שכן הפסקת האש שברירית ויש חשש להסלמה מחודשת. כמו כן, הסיכון להחמרה במצב הביטחוני בעזה נותר גבוה, למרות המאמצים להפסיק את הלחימה גם בגבול הצפון.

בנוגע למתחים הפנימיים בישראל, מודי'ס מציינת כי המתיחות הפוליטית והחברתית, השפעתה של המערכת המשפטית והדרישות לרפורמה בתחום המשפט – כל אלו מהווים אתגרים עבור המדינה, ויש להם השפעה על המשך קיומם של האתגרים הכלכליים.

הכתבה עניינה אותך?

0%
100%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture