0%
פרשן בכיר טורקי:

עימות צבאי עם ישראל בסוריה? זה לא ריאלי

פרשן בכיר בטורקיה טוען כי המדינה אינה מעוניינת בשום סוג של עימות עם ישראל על עמדת סוריה • לדבריו, נעשים צעדים שמטרתם להראות בשטח, שאין בהם משום עוינות לישראל

יצחק כהן
אין תגובות
עימות צבאי עם ישראל בסוריה? זה לא ריאלי
המורדים בסוריה

טורקיה אינה שואפת לעימות צבאי עם ישראל בזירה הסורית – כך טוען רג'יפ סוילו, פרשן טורקי בכיר. לדבריו, למרות המתיחות הגוברת בין המדינות, עימות צבאי אינו עומד בקנה אחד עם האינטרסים של אנקרה, שנחושה לשמור על יציבות האזור.

סוילו מתייחס לדוח ועדת נגל שפורסם בשבוע שעבר, שבו נטען כי טורקיה עלולה להפוך ליריבה מסוכנת לישראל בעקבות המהפכה בסוריה. "הדוח ציין כי אנקרה עשויה לחמש את הממשלה הסורית החדשה, ובכך להצית עימות ישיר עם ישראל", כתב. "אך התשובה לשאלה אם זה ריאלי? בקצרה, לא".

לדבריו, למרות הצעדים שבהם נוקט הנשיא רג'פ טייפ ארדואן – כמו צמצום יחסי המסחר עם ישראל, נאומים פופוליסטיים ותמיכה רטורית בפלסטינים – אין כל סימן לכך שאנקרה מעוניינת בעימות צבאי. "טורקיה מעדיפה להימנע מהרפתקאות צבאיות, במיוחד על רקע המתיחות בין איראן לישראל והמשבר המתמשך בעזה", הדגיש.

סוילו מציין כי עימות עם ישראל רחוק מאוד מהאינטרסים של טורקיה, השואפת בראש ובראשונה לייצב את המצב בסוריה. "ישראל צריכה להבין שטורקיה לא תסכים להסדר שישאיר את השליטה הכורדית באזור".

לטענתו, טורקיה מודעת לחששות של ישראל ופועלת לצמצם אותם. "פריסות היועצים הצבאיים הטורקים יהיו מוגבלות ולא יכללו אזורים מדרום לעיר חמאה, למעט דמשק", כתב. "זהו ניסיון של טורקיה להבהיר לישראל כי צעדיה אינם עוינים".

הכתבה עניינה אותך?

75%
25%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture