0%
יואב גלנט:

"הייתה אפשרות להשיב יותר חטופים – הממשלה לא פעלה בכל יכולתה"

גלנט ציין כי במסגרת העסקה, ניתן היה לשחרר פחות רוצחים ויותר חטופים חיים • "בפועל, היינו יכולים לקבל את אותה עסקה עם יותר חטופים, במחיר יותר נמוך, כי נוספו פה 110 מחבלי מאסר עולם שלא היו בדיונים אז"

שוקי כץ
3 תגובות
"הייתה אפשרות להשיב יותר חטופים – הממשלה לא פעלה בכל יכולתה"
יואב גלנט צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

שר הביטחון לשעבר יואב גלנט התייחס בראיון לעיתון "ידיעות אחרונות" לעסקת החטופים. "אני חושב שממשלת ישראל לא עשתה הכול כדי להשיב את החטופים", אמר.

הוא ציין כי במסגרת העסקה, ניתן היה לשחרר פחות רוצחים ויותר חטופים חיים. "בפועל, היינו יכולים לקבל את אותה עסקה עם יותר חטופים, במחיר יותר נמוך, כי נוספו פה 110 מחבלי מאסר עולם שלא היו בדיונים אז", אמר. גלנט טוען כי למרות ההסכמים שהושגו, בפועל המצב לא השתנה משמעותית מאז יולי.

בהתייחסו למאמצים להביא לעסקת חילופי שבויים, גלנט הסביר כי "סמוטריץ' ובן גביר הצהירו על כך בצורה מפורשת – הם סחבו את הקבינט לכיוון שלהם".

בנוגע למלחמה עם חיזבאללה, גלנט הביע את דעתו כי ישראל טעתה שלא פעלה נגד הארגון כבר בתחילת המלחמה. "אני חושב שזה שלא פעלנו ב-11 באוקטובר, זו ההחמצה הביטחונית הגדולה ביותר בתולדות מדינת ישראל. לא רק במלחמה הזאת", הדגיש.

הכתבה עניינה אותך?

8%
92%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture