0%
אחרי הסערה הציבורית

ראש אמ"ן: "כפוף לדרג המדיני אבל זה תפקידי"

ראש אמ״ן, האלוף שלומי בינדר, מפרסם הודעה חריגה בעקבות הסערה הציבורית שעוררו דבריו ובה הוא מבהיר כי הוא כפוף להנחיות הדרג המדיני • עם זאת מבהיר בינדר כי הציג את הדברים מתוקף תפקידו

יענקי גולדן
7 תגובות
ראש אמ"ן: "כפוף לדרג המדיני אבל זה תפקידי"
ראש אמ"ן, האלוף שלומי בינדר. צילום: דו"צ

ראש אמ״ן, האלוף שלומי בינדר, מפרסם הודעה חריגה בעקבות הסערה הציבורית שעוררו דבריו.

בהודעה מספר בינדר כי שוחח "עם שר הביטחון, והבהרתי כי לא התבטאתי נגד תוכנית טראמפ וכי צה"ל, ומתוקף כך גם אני, כפוף לדרג המדיני וימלא אחר הנחיותיו".

עם זאת מציין בינדר כי "מתוקף תפקידי, הצגתי את ההשלכות האפשריות של השיח בנושא, את ראיית האויב בהיבט הביטחוני והמלצות לפעילות התקפית בהתאם".

כזכור, אמש פורסם בחדשות 13, כי ראש אמ"ן אלוף שלומי בינדר, פנה לדרג המדיני והתריע מפני תכנית טראמפ. בינדר אמר כי יש "להיערך לקראת חודש רמדאן" שיחל בעוד כשבועיים, מחשש ש"התוכנית של טראמפ תבעיר את השטח".

מנגד, גורמים שהיו בדיון טוענים שאלוף בינדר לא אמר את הדברים שיוחסו לו וכי האמירה משוללת יסוד. עם זאת, לדבריהם, בינדר אמר שהשיח בקרב הפלסטינים על תוכנית טראמפ, יחד עם חודש רמאדן, יחייבו את צה"ל להיערך להסלמה ולהעלות דריכות ביהודה ושומרון.

הבוקר הודיעה לשכת שר הביטחון ישראל כ"ץ כי השר הנחה את הרמטכ"ל היוצא הרצי הלוי לנזוף בראש אמ"ן, אלוף שלומי בינדר, על הדברים המיוחסים לו נגד תוכנית הנשיא טראמפ ביחס לעזה.

שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר כי "לא תהיה מציאות בה קציני צה"ל יתבטאו נגד תוכניתו החשובה של נשיא ארה״ב טראמפ ביחס לעזה, ונגד הנחיות הדרג המדיני. הוריתי לצה״ל להיערך לקידום התוכנית ליציאה מרצון לתושבי עזה שיהיו מעוניינים לעזוב למקומות שונים בעולם – וכך בדיוק צה"ל נדרש לעשות ויעשה".

הכתבה עניינה אותך?

92%
8%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture