0%
בין ייאוש לתקווה

מאות הגיעו בקור המקפיא לכיכר החטופים: הקולות מהכיכר

חמאס ממשיך בניצול ציני לתעתע ברגשות משפחות החטופים כמתבקש מארגון רצחני ובזוי • ההצהרה של מרצחי חמאס על ביטול המשך העסקה, לצד האמירה על מחויבות לתהליך ממחישה את המפלצתיות שלהם • בהחלטה ספונטנית יצאו בקור המקפיא מאות אזרחים לכיכר החטופים להשמיע זעקה

אלי שפירא
תגובה אחת
מאות הגיעו בקור המקפיא לכיכר החטופים: הקולות מהכיכר
הפגנה למען שחרור החטופים | למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה | צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

בקור המקפיא, בשעת לילה מאוחרת, הם התקבצו בכיכר המפורסמת, עלו על במה מאולתרת, וזעקו מדם ליבם .

איילת סמרנו, אימו של יונתן שנחטף מהמסיבה ההיא, ונרצח בשבי חמאס, אמרה: ״בתור משפחה תל אביבית, עד אותה שבת כשהיו אזעקות, בלי שום פרפרים בבטן רצנו לממ״ד, נעלנו את הדלת, אפילו לא חיכינו 10 דקות וחזרנו לחיים. באותה שבת ארורה משהו אחר קרה, הבטן שלי התהפכה בפעם הראשונה באזעקה, רצתי תוך כדי שאני מחייגת ליונתן כי אני יודעת שהוא במסיבה צמוד לעזה. הרגע הזה הפך לסרט, שאם מישהו יחליט לביים, הוא יהפוך לסרט שלא ייגמר״.

״גם אנחנו שבויים של האויב המפלצתי האכזר״, אמרה סמרנו, ״ואנחנו שבויים גם של מקבלי ההחלטות. ולא, אני לא שופטת אותם, כי לא הייתי רוצה להיות במקומם של אלה שבסוף חייבים להכריע. נותרו 76 חטופים בעזה ולא נותר לי אלא להמשיך להתפלל, לקוות ולייחל שהמשחק הזה במהרה ייגמר״ אמרה האם השכולה.

מישל אילוז, אבא של גיא אילוז שנרצח גם כן בשבי חמאס, התייחס לאירועים האחרונים ולהתבטאויות של ראש הממשלה נתניהו, הנשיא האמריקני טראמפ, וארגון הטרור חמאס:

״זה דבר שהוא לא ייעשה וזה דבר הזוי. כשמושכים את החבל משני הצדדים בסוף הוא נקרע, ומה שנקרע באמת זה הלב של המשפחות״.


דורון זקצר, אביו המאמץ של החטוף עידן אלכסנדר שהיה אמור להשתחרר בשבת וכעת נראה לדאבון לב שזה לא הולך להתרחש, אמר: ״מצד אחד שלוש משפחות צריכות לקבל את החמצן ביום שבת״, בהתייחסו לפעימת השחרור המתוכננת וכשכרגע עתידה לא ידוע, ״מצד השני שאר המשפחות חרדות שההסכם לא יתממש. אנחנו דורשים מראש הממשלה והקבינט לעבוד על הסכם שבו אנחנו יודעים מתי החטוף האחרון חוצה את גבולות ישראל״.

הוא פנה ליועצו של טראמפ ולנשיא עצמו ״לתת רוח גבית לקיום הסכם כולל מול חמאס והקטארים, כדי לדעת שכולם חוזרים הביתה בזמן תחום ומוגדר״.

דיצה אור, אימו של אבינתן אור שנחטף יחד עם נועה ארגמני, ששוחררה לפני כמה חודשים במבצע ״ארנון״, ציינה בכיכר את יום הולדתו ה-32 של בנה, בעודו בשבי. ״אבינוש, אתה חוגג את יום הולדתך ה-ל"ב. הרגע הזה, שהיה אמור להיות מלא באור ובצחוק, הפך לצל כבד של געגוע וכאב שאין להם קצה. צער עמוק כל כך שאין לו מילים״, אמרה האם הבוכייה.

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture