0%
השיירה בדרכה לאבו כביר

דרמה: רגע לפני העברת הגופות – חמאס כמעט נסוג בו

הליך העברת ארבעת החטופים החללים לידי הצלב האדום עמד על סף קריסה, בשל עימות חריף שהתפתח בין נציגי הצלב האדום לבין אנשי חמאס • במוקד המשבר: ניסיון חמאס לכפות על נציגי הצלב האדום השתתפות בטקס העברה שתואר כ"ציני ואכזרי"

דודי סגל ויצחק כהן
אין תגובות
דרמה: רגע לפני העברת הגופות - חמאס כמעט נסוג בו
שוטרי משטרת ישראל מצדיעים לשיירת הארונות בדרך לאבו כביר. צילום: דוברות המשטרה

הליך העברת ארבעת החטופים החללים לידי הצלב האדום עמד הבוקר (חמישי) על סף קריסה, בשל עימות חריף שהתפתח בין נציגי הארגון ההומניטרי לבין אנשי חמאס. במוקד המשבר: ניסיון חמאס לכפות על נציגי הצלב האדום השתתפות בטקס העברה שתואר כ"ציני ואכזרי".

הבוקר התפתח עימות חריף בשטח כאשר אנשי חמאס ניסו לאלץ את נציגי הצלב האדום להשתתף בטקס העברה בעל אופי תעמולתי. נציגי הארגון ההומניטרי סירבו בתוקף לשתף פעולה, מה שהוביל למשבר שכמעט גרם לביטול ההעברה כולה. רק לאחר התערבות דחופה של גורמים מתווכים, הצליחו הצדדים להגיע להסכמות שאפשרו את המשך התהליך.

הוועד הבין-לאומי של הצלב האדום פרסם הודעה נחרצת: "המשימה הזאת היא מחויבות הומניטרית בסיסית. אבל חשוב לנו להבהיר: יחס משפיל בעת מבצעי השחרור אינו מתקבל על הדעת. הפצרנו שוב ושוב – באופן פומבי, ישירות מול האחראים ובעלי הסמכות בכל הקשור לשחרורים, וכן מול הגורמים שיש להם השפעה עליהם – שיוודאו שהמבצעים מתנהלים בפרטיות, בכבוד ובדאגה. זה חייב לקרות במבצעי השחרור הבאים".

צה"ל והשב"כ אישרו את השלמת ההעברה בהודעה רשמית: "ארבעת ארונות החטופים החללים המלווים בידי כוח צה"ל ושב"כ, חצו לפני זמן קצר את הגבול לשטח מדינת ישראל ועושים דרכם למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם יבוצע הליך זיהוי. נציגי צה״ל מלווים את בני המשפחות בשעות מורכבות אלה".

ממשטרת ישראל נמסר: "ארבע ארונות של חטופים חללים מלווים כעת על ידי כוחות מיוחדים של משטרת ישראל ושל צה״ל, ועושים את דרכם למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם יעברו הליך זיהוי".

הכתבה עניינה אותך?

97%
3%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture