0%
חשיפת 'המחדש'

סערה בתיכון: הנערים הקימו דוכן תפילין – המנהלת החרימה

נערים מתיכון 'דרור', טוענים לאפליה חמורה ולהתנכלות מצד ההנהלה, לאחר שהקימו דוכן תפילין • לטענת הנערים המנהלת החרימה דוכן שהוקם, למרות שעשרות נערים מבקשים להניח תפילין, בזמן שמתאפשרות פעילויות אחרות שנויות במחלוקת • מועצת 'לב השרון' ל'המחדש': הנושא בבירור - נאפשר חופש דת

יצחק כהן
3 תגובות
סערה בתיכון: הנערים הקימו דוכן תפילין - המנהלת החרימה
הנחת תפילין בתיכון דרור. באדיבות המצלם

נערים מתיכון 'דרור' שבמועצה האזורית לב השרון, טוענים לאפליה חמורה ולהתנכלות מצד הנהלת התיכון, לאחר שהקימו דוכן תפילין בשטח המוסד החינוכי.

מהמידע שהגיע לידי 'המחדש' עולה כי מספר בני נוער, שהתחזקו לאחרונה ומשתתפים בשיעורי תורה, החליטו להתחזק ולהניח תפילין, יחד עם חבריהם מהתיכון. אחד הנערים אף רכש על חשבונו דוכן תפילין, זאת במטרה לזכות גם את חבריו.

אלא שכאן החלו להיתקל בבעיות, לאחר שמנהלת התיכון לאה רוזנשטוק, החרימה את הדוכן על דעת עצמה בטענה ש-"התקבלו מספר תלונות נגד הדוכן" והיא לא תאפשר הדתה בבית הספר.

על אף זאת, בימים האחרונים הוצבו בתיכון דוכנים אחרים שנויים במחלוקת, עם תכנים המנוגדים בתכלית נגד רוח ישראל סבא, תוך שימוש בדגלים צבעוניים והפצת פליירים בנושא. אחד הנערים ששוחח עם 'המחדש' זעם על הצבת הדוכנים "את זה מותר להחצין בראש כל חוצות ובאישור המנהלת, אבל להניח תפילין בחוץ, לא מסכימים לנו. אומרים לנו: 'מי שרוצה, שיניח לבד בלי שיראו אותו'".

בעקבות הקמת הדוכנים המנוגדים ליהדות ובגיבוי ההנהלה, הנערים המתחזקים שמגיעים לשיעורים במדרשיית 'עוד יוסף חי – שער אפרים' בראשות הרב עזרא הללויה, החליטו שלא לשתוק עוד ובעקבות כך הביאו תפילין מביתם וההתמקמו על אחד מהשולחנות בחצר בית הספר, שם הקימו דוכן תפילין אלטרנטיבי, במקום זה שנלקח מהם. "הגענו כמויות של בחורים, לא כהתרסה, אלא להראות שגם אנחנו רוצים להניח תפילין והם לא ימנעו מאיתנו לעשות את זה. קיימנו תפילה להחזרת החטופים, השמענו שירים ועשינו שמח, אבל המנהלת התנגדה גם לזה בטענה שאנחנו עושים זאת כדי להתריס נגד ההנהלה" סיפר ל'המחדש'.

בעקבות הטענות, פנינו לקבלת תגובת המועצה האזורית לב השרון, שם מסרו כי "המועצה האזורית לב השרון מכירה את המקרה המדובר בתיכון דרור ומתייחסת אליו ברצינות רבה. אנו מחויבים לשמירה על חופש הביטוי והדת של כלל תלמידינו, תוך הבטחת סביבה לימודית מכילה ומכבדת.

המקרה הנוכחי נמצא בבחינה מעמיקה מול הנהלת בית הספר. במידת הצורך, יועברו הנחיות ברורות שיבטיחו יחס שוויוני והוגן לכלל האוכלוסיות במוסד החינוכי. אנו פועלים להבטיח שכל תלמיד יוכל להביע את אמונותיו באופן חופשי, כל עוד הדבר נעשה בכבוד וללא כפייה. המועצה מודה על העלאת הנושא ומחויבת לפעול למען סביבה חינוכית שוויונית ומכילה".

הכתבה עניינה אותך?

99%
1%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture