0%
"החזית השמינית של ישראל"

הכנסת דנה בבקשה להדחת ח"כ איימן עודה

ועדת הכנסת פתחה היום בדיון בבקשה להדחת חבר הכנסת איימן עודה • יו"ר הוועדה, ח"כ אופיר כץ, תקף בחריפות את עודה והגדיר אותו כ"חזית השמינית של מדינת ישראל", בטענה לפעילות מתמשכת להחלשת המדינה ותמיכה באויביה, כולל הצדקת מעשי חמאס וחיזבאללה וקריאה לשוטרים ערבים לזרוק את נשקם

שוקי כץ
אין תגובות
הכנסת דנה בבקשה להדחת ח"כ איימן עודה
ח"כ אופיר כץ צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

ועדת הכנסת החלה את דיונה בבקשה להדחת חבר הכנסת איימן עודה, מהלך שעורר סערה ציבורית. יו"ר הוועדה, חבר הכנסת אופיר כץ, התייחס בפתח הדיון לביקורת על עיתוי הדיון, והבהיר: "קיבלתי לא מעט פניות למה לקיים את הדיון הזה דווקא עכשיו בזמן מלחמה? ואני עונה: דווקא עכשיו. בזמן שהחיילים נלחמים בשבעה חזיתות, צריך לנקות את החזית השמינית, ואיימן עודה הוא החזית השמינית שלנו".

כץ הדגיש כי "ההתבטאויות שלו רחבות יותר מההתבטאות שהגיש ח"כ בוארון וחשוב שהן יצוינו כאן. הוא פועל באופן מתמשך להחליש את מדינת ישראל, להכפיש אותה, לערער אותה ולחזק את אויביה". הוא פירט את הטענות נגד עודה: "מאז השבעה באוקטובר, הוא לא הסכים לומר פעם אחת שחמאס וחיזבאללה הם ארגון טרור, להפך – הוא מצדיק את מעשיהם".

יו"ר הוועדה הוסיף והזכיר אירועים קודמים: "במהלך מבצע שומר חומות הוא פנה בפומבי לשוטרים ערביי ישראל בבקשה לזרוק את הנשקים שלהם ולהפסיק את השירות. ורק לפני חודש עמד בהפגנה ואמר 'עזה ניצחה ועזה תנצח'". כץ תהה בקול: "מה זה אומר עזה תנצח? מי עומד מאחורי עזה? החמאס. זה אומר שחמאס ימשיך לפעול וימשיך לנצח את עם ישראל. והוא חבר כנסת במדינת ישראל. רק לפני שבוע הוא עמד במליאה ותקף את ההחלטה להילחם נגד איראן".

לסיום, מתח כץ ביקורת חריפה על פעילותו הפוליטית של עודה: "הוא לא עשה מאז שנכנס לפוליטיקה דבר למען ערביי ישראל, הוא רק בעד עזה ונגד מדינת ישראל. אם הוא היה מתנהל ככה במדינות כמו סוריה, היו תולים אותו בכיכר העיר. אבל ישראל היא לא מדינה כזאת, היא הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון ובעולם שמאפשרת לאדם כזה לשבת בפרלמנט שלנו. אנחנו לא ניתן לזה להמשיך, לא בשם חופש הביטוי ולא בשם הסובלנות".

הכתבה עניינה אותך?

98%
2%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture