0%
בעקבות התקיפה בקטאר

סער: "הג'נטלמנים בדוחה עונים לקריטריונים של טרור"

שר החוץ, גדעון סער, קיים היום תדרוך מקוון לשגרירי ישראל ברחבי העולם, ובו התייחס לנושאים מדיניים בוערים, בדגש על התקיפה הישראלית בקטאר • הוא ציטט את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, כהחלטה המצדיקה את התקיפה בקטאר

דודי סגל
אין תגובות
סער: "הג'נטלמנים בדוחה עונים לקריטריונים של טרור"
השר גדעון סער. צילום: רפי בן חקון

שר החוץ, גדעון סער, קיים היום תדרוך מקוון לשגרירי ישראל ברחבי העולם, ובו התייחס לנושאים מדיניים בוערים, בדגש על התקיפה הישראלית בקטאר.

במהלך דבריו, ביקש סער להסב את תשומת ליבם של השגרירים להחלטה חשובה של מועצת הביטחון של האו"ם, שהתקבלה בעקבות פיגועי 11 בספטמבר. "כל המדינות ישללו מקלט בטוח לאלה שמממנים, מתכננים, תומכים או מבצעים פעולות טרור או נותנים להם מחסה", ציטט השר מההחלטה.

סער הדגיש כי חשוב לזכור את ההחלטה הזו, במיוחד לאור הביקורת המופנית כלפי ישראל. "אף אחד לא מתנדב להזכיר את זה בהקשר של ישראל", אמר, והוסיף: "אותה החלטה של מועצת הביטחון, אי אפשר לטעון שכל הג'נטלמנים שנאספו ביום שלישי שעבר בדוחה, הם לא עונים לקריטריונים של הסעיף הזה".

הצהרה זו מגיעה על רקע התקיפה הישראלית האחרונה בקטאר, ונראה כי מטרתה היא לספק הצדקה משפטית ומדינית לפעולה זו, תוך שימוש באמנות בינלאומיות ובהחלטות של האו"ם. דבריו של סער מצביעים על קו ההסברה הרשמי של ישראל, המבקש להראות כי הפעולות נגד גורמי טרור בקטאר תואמות את החוק הבינלאומי.

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.