0%
הרצוג לשגריר האיחוד האירופי:

"מודאגים מהצהרות שמפרשות באופן שגוי את פעולות ישראל"

בטקס קבלת כתבי ההאמנה, הנשיא יצחק הרצוג הזהיר מפני צעדים אירופיים שעלולים לפגוע ביחסים והדגיש את החשיבות העליונה של השבת החטופים • הוא קרא לאירופה לבחון את העובדות על הסיוע ההומניטרי, ולא להסתמך על דיווחים מטעים

דודי סגל
אין תגובות
"מודאגים מהצהרות שמפרשות באופן שגוי את פעולות ישראל"
הרצוג עם שגריר האיחוד האירופי צילום: קובי גדעון/לע״מ

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, קיבל היום (שלישי) את כתב ההאמנה של שגריר האיחוד האירופי החדש בישראל, מייקל אנטוני מאן, ושל שגרירים נוספים. במהלך הפגישה, התייחס הנשיא ליחסים בין ישראל לאיחוד האירופי וביקר את התנהלותו.

"אדוני השגריר, אתה מגיע בתקופה סוערת", אמר הרצוג. "אנו מודאגים מאוד ממבול היוזמות וההצהרות… שלדעתנו, מפרשות באופן שגוי את פעולותיה של ישראל". הנשיא הביע תקווה שאירופה לא תנקוט ב"צעדים בלתי הפיכים" שעלולים לפגוע ביחסים. הוא ציין כי למרות שיש מי בישראל שרואים באירופה "מקרה אבוד", הוא אינו מסכים עם תפיסה זו.

הנשיא הדגיש כי סיום המלחמה בעזה מותנה בהחזרת החטופים ובשינוי המציאות בשטח, כך שישראל תהיה משולבת באופן מלא באזור וייווצר שלום.

הנשיא התייחס גם לסוגיית הסיוע ההומניטרי לעזה, וטען כי לעיתים קרובות יש התעלמות מנתונים מדויקים של מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש), לטובת "דיווחים מטעים או בדויים". הוא שב והזמין משלחות בדיקה אירופיות לבחון את הנתונים באופן ישיר: "בואו, שבו עם מתפ"ש, בחנו את המספרים, את הקלוריות, את משלוחי מזון, ונתיבי החלוקה של האו"ם. אנו עומדים על כך שאין רעב בעזה".

לאורך כל פגישותיו, חזר הנשיא והדגיש את החשיבות העליונה של השבת החטופים באופן מיידי וללא תנאי, כ"מפתח לסיום המלחמה ולבניית דרך לשלום".

הכתבה עניינה אותך?

50%
50%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.