0%
בישיבת הממשלה

"יש התקדמות מסוימת": נתניהו חושף מגעים עם סוריה

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בפתח ישיבת הממשלה כי מתקיימים מגעים עם סוריה, ואמר כי הניצחונות של צה"ל בלבנון פתחו צוהר לאפשרות של שלום עם שכנותיה של ישראל מצפון • במקביל, הוא הבטיח כי יתייחס בעצרת האו"ם הקרובה ללחצים הבינלאומיים להקמת מדינה פלסטינית

דודי סגל
אין תגובות
"יש התקדמות מסוימת": נתניהו חושף מגעים עם סוריה
צילום: מעיין טואף/ לע״מ

בפתח ישיבת הממשלה, איחל ראש הממשלה בנימין נתניהו שנה טובה לכלל אזרחי ישראל. הוא ציין את ה"הישגים הכבירים וההיסטוריים" שהושגו בשנה החולפת, ובראשם ההישג שמבטיח את המשך קיומה של מדינת ישראל. "מעל לכל הרחקנו מעל ראשנו את איום פצצות האטום האיראניות… ואת האיום של עשרות אלפי טילים בליסטיים", אמר. נתניהו הוסיף כי "פגענו בכל חלקי הציר האיראני בלבנון, בסוריה, בתימן, בעזה, גם באיראן עצמה".

הוא הבהיר כי ישראל ממשיכה במאמצים ל"הכרעה הסופית של חמאס ולהשבת כל חטופינו", ושיבח את הלוחמים על הקרבתם.

נתניהו עדכן כי הוא צפוי לצאת לניו יורק ולהשתתף בעצרת האו"ם. שם, לדבריו, "אציג את האמת… ואת החזון שלנו לשלום אמיתי – שלום מתוך עוצמה". בנוסף, נתניהו ציין כי "הניצחונות שלנו בלבנון מול חיזבאללה פתחו צוהר לאפשרות שלא הייתה אפילו מדומיינת… של שלום עם שכנותינו מצפון. אנחנו מקיימים מגעים עם הסורים – יש התקדמות מסוימת, אבל עוד חזון למועד". הוא הדגיש כי הדיונים הללו, וגם המגעים עם לבנון, לא היו אפשריים ללא "הניצחונות המוחצים שלנו בחזית הצפון וגם בחזיתות אחרות".

ראש הממשלה התייחס גם לקריאות הבינלאומיות להקמת מדינה פלסטינית. הוא אמר כי ישראל תיאבק ב"תעמולה השקרית נגדנו והקריאות להקמת מדינה פלסטינית שתסכן את קיומנו ותהווה פרס אבסורדי לטרור". לאחר העצרת, הוא צפוי להיפגש עם הנשיא טראמפ בפעם הרביעית מאז תחילת כהונתו השנייה.

הכתבה עניינה אותך?

88%
12%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture