0%

תבלין יקר: הגנבים פרצו למחסן וידעו בדיוק איזה "חבילה" לקחת

הגנבים פרצו למחסן באזור לונדון ולקחו "רק" חבילה אחת של זעפרן, התבלין היקר ביותר בעולם, יקר יותר ממחירו של הזהב, החבילה, במשקל 10 ק"ג בשווי עשרות אלפי דולרים. הגנבים טרם נמצאו והמקרה נמצא תחת חקירה

חזקי ליפשיץ
3 תגובות
תבלין יקר: הגנבים פרצו למחסן וידעו בדיוק איזה "חבילה" לקחת
פרח הכרכום בעל צלקת אדומה. מצלקת זו מפיקים את הזעפרן (ויקיפדיה)

בלשי משטרת לונדון נמצאים במרדף אחר שני פורצים שגנבו זעפרן בשווי 50 אלף פאונד ממחסן במזרח העיר. משטרת לונדון פרסמה סרטוני מצלמות אבטחה של שני חשודים פורצים לתוך המחסן באזור אילפורד בערב ה-11 ביוני, וגונבים רק קופסה אחת שהכילה זעפרן במשקל 10 ק"ג.

זעפרן הוא תבלין המופק מהצלקת של פרח הכרכום התרבותי, מין בסוג כרכום השייך למשפחת האירוסיים. מוצאו הידוע של הזעפרן הוא צפון הודו (קשמיר), ומשם נדד והגיע גם לארצות ערב ולאירופה.

תבלין הזעפרן נמכר בצורת אבקה או בצורתו המקורית, שהיא חוטים כתומים-חומים. מקור השם מהמילה אספר, כלומר צהוב בערבית, ומכאן נגזר שם התבלין (זעפרן – زَعْفَرَان).

תבלין יקר: הגנבים פרצו למחסן וידעו בדיוק איזה "חבילה" לקחת

הזעפרן נחשב ליקר שבתבלינים, כאשר מחיר גרם אחד באיכות גבוהה של זעפרן עשוי להגיע לכ-65 דולר[דרוש מקור]. מחירו הגבוה של תבלין זה נובע מהקושי הרב בהפקתו, מאחר שכל פרח ממנו מופק התבלין פורח פעם אחת בשנה בלבד, בכל פרח ישנן שלוש צלקות והן נקטפות אך ורק באופן ידני. להפקת חצי ק"ג של התבלין היקר נדרשים כ-35,000 עד 100,000 פרחים. הפריחה מתרחשת בחודשים אוקטובר ונובמבר וגשם עלול להזיק לפרחים.

טרם בוצעו מעצרים בעקבות הפריצה, אך הבלשית האחראית על המקרה, סמלת לאורה מילס, פנתה לציבור בבקשה להעביר למשטרה כל מידע רלוונטי.

"מדובר בפרנסה של אנשים והגניבה הזאת משפיעה עליה כמובן. הקורבנות כועסים ועצובים מכך שמישהו עשה להם את זה. חשוב שהאחראים למעשה ייתפסו והתבלין יוחזר לבעליו החוקיים", היא אמרה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture