0%
ביקור היסטורי

דיווח: אל-ג'ולאני צפוי להיפגש עם טראמפ בבית הלבן

מנהיג סוריה, אבו מוחמד אל-ג'ולאני, צפוי להגיע לוושינגטון ב-10 לחודש לפגישה היסטורית עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ • במהלך הדיונים המדיניים יתמקד אל-ג'ולאני בחתימה על מסמך מפתח שישפיע על המצב הביטחוני בסוריה ועל מעמדה הבינלאומי.

יצחק כהן
אין תגובות
דיווח: אל-ג'ולאני צפוי להיפגש עם טראמפ בבית הלבן
טראמפ, מוחמד בן סלמן ומנהיג סוריה אחמד א-שרע. צילום: אשרק אל אווסט

מנהיג סוריה, אבו מוחמד אל-ג'ולאני, צפוי להגיע לוושינגטון ב-10 לחודש לפגישה היסטורית עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, כך דווח ב"אקסיוס. האירוע המדיני, שזכה לכינוי "היסטורי" על ידי גורמים בכירים, מגיע לאחר שבמשך למעלה משישים שנה לא נראה ראש מדינה סורי דורך על אדמת הבית הלבן.

במהלך הדיונים המדיניים, כך עולה מהדיווח של "אקסיוס", יתמקד אל-ג'ולאני בחתימה על מסמך מפתח שישפיע על המצב הביטחוני בסוריה ועל מעמדה הבינלאומי. כחלק מחידוש הקשרים המדיניים, דמשק צפויה להצטרף באופן רשמי לברית האמריקנית נגד ארגון הטרור דאעש, וכן יוסדרו ההסכמים הנוגעים לנוכחות הכוחות האמריקניים במדינה.

מקורות בדרג הדיפלומטי ציינו כי המסמך העומד לחתימה צפוי להוות בסיס לשיתוף פעולה ביטחוני רחב יותר באזור. שותפות ביטחונית אזורית מורחבת זו צפויה לסמן את סיומו של עשור תמים של סנקציות, בידוד ולחימה, ובכך לאפשר לסוריה לחזור ולהיות גורם משפיע במערכת היחסים עם המערב.

המפגש הצפוי, שיהווה את הפעם הראשונה מאז שנת 1999 שבה נציג סורי בכיר דרך על אדמת הבית הלבן אז היה זה אל-שרע עתיד להוות תחילתה של תקופה חדשה ביחסי סוריה והמערב. בכירים דיפלומטיים מעריכים כי הפסגה תפתח דף חדש שיאפשר לקדם שיתופי פעולה אזוריים נרחבים.

הכתבה עניינה אותך?

83%
17%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture