0%
חשוד נעצר בלונדון

מחסן נשק של חמאס אותר בווינה – תוכנן לפגוע ביהודים

רשויות הביטחון והמודיעין בווינה חשפו היום מחסן נשק שעל פי החשד שייך לארגון טרור המקושר לחמאס • ע"פ החשד כלי הנשק נועדו לביצוע פיגועי טרור ברחבי אירופה נגד מטרות ישראליות

יצחק כהן
אין תגובות
מחסן נשק של חמאס אותר בווינה - תוכנן לפגוע ביהודים
צילום: דוברות משטרת העיר וינה, אוסטריה

רשויות הביטחון והמודיעין בווינה חשפו היום (חמישי) מחסן נשק שעל פי החשד שייך לארגון טרור המקושר לחמאס. הרשויות חושדות כי כלי הנשק נועדו לביצוע פיגועי טרור ברחבי אירופה נגד מטרות ישראליות.

במסגרת החקירה הבינלאומית בנושא, נעצר גבר בריטי בן 39 בלונדון, בחשד למעורבות בהעברת אמצעי לחימה ובתכנון פיגועים. המעצר בוצע בתיאום בין רשויות הביטחון באוסטריה, גרמניה ובריטניה, דבר המצביע על רשת פעולה רחבה ומתואמת.

במסגרת החיפושים, נתפסו במזוודה שהוסתרה בתוך יחידת אחסון שכורה בפרברי וינה חמישה אקדחים ועשר מחסניות. על פי גורמי ביטחון אירופיים, מטמון נשק זה קשור ככל הנראה לפעילות זרה של ארגון הטרור חמאס באירופה.

על אף שחמאס הכחיש כל קשר לפרשה ולמטמון הנשק, גורמי ביטחון באירופה מעריכים כי מדובר ברשת מתוחכמת ומקושרת היטב, שפעלה באופן מאורגן לצורך הכנת פיגועים מתואמים במספר מדינות ביבשת. חשיפת המחסן וביצוע המעצר מצביעים על עומק החדירה של גורמי טרור המקושרים לחמאס למדינות אירופה ועל רמת האיום המיידית על קהילות ואינטרסים ישראליים באזור.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.