0%
הכתובת הייתה על הקיר

נחשף: ב-6 באוקטובר התקבל מידע על פעולה מתוכננת

מערכת הביטחון קלטה פרט מידע שמדאיג יממה לפני טבח אוקטובר, אך הבירור לא תועד במערכות צה"ל. האירוע עורר "נורה אדומה" שהובילה לחשש מוקדם • הפרטים נוגעים למנהרה שבה מוחזק החטוף אברה מגניסטו – אך ההערכה בפיקוד דרום הייתה שמדובר בתרגיל חמאס.

יענקי גולדן
אין תגובות
נחשף: ב-6 באוקטובר התקבל מידע על פעולה מתוכננת
צלם ה-CNN ששיתף פעולה עם מחבלי חמאס ותושבי עזה. צילום: רשתות חברתיות. שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים. התמונה שייכת לך? פנה באופן מיידי למערכת

יממה לפני טבח אוקטובר, קלטה מערכת הביטחון פרט מידע חשוב שציין על פעולה מתוכננת בבוקר למחרת, כך פורסם היום בחדשות 11. המידע התקבל במסגרת משימה שבוצעה ב-6 באוקטובר, שנועדה לאסוף פרטים על השומרים במנהרה שבה סברו בישראל שמוחזק החטוף אברה מגניסטו. מדובר באותה מנהרה אליה הגיעו רבים מחטופי ניר עוז לאחר הטבח, ושבה נצפה סינוואר בליל 7 באוקטובר.

למרות שהמידע שנקלט לא היה ברור במלואו, הוא הדליק עבור מערכת הביטחון "נורה אדומה". לפי מקורות, המידע הגיע לידי פיקוד דרום, שם העריכו בתחילה כי מדובר ככל הנראה בתרגיל של חמאס. עם זאת, מסיבות שאינן ברורות, הבירור ותיעוד המשימה אינם מופיעים במערכות הצבאיות של צה"ל, וגם לא בתחקירים שנערכו לאחר האירוע.

הכתבה עניינה אותך?

61%
39%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture