0%
במבצע חשאי בעזה

פעיל הג'יהאד נחטף כדי לקבל מידע על רן גואילי הי"ד

צה"ל ביצע מבצע חשאי בשכונת זייתון בעזה וחטף את מוחמד עזאם, פעיל בזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי, שמועמד למסור מידע על מיקום גופתו של רן גואילי ז"ל • לפי מקורות פלסטיניים, החיפושים אחר הגופה מסתבכים בשל הריסות, תקיפות אוויריות והעברת הגופה בין מוקדים שונים במהלך החודשים האחרונים.

יענקי גולדן
אין תגובות
פעיל הג'יהאד נחטף כדי לקבל מידע על רן גואילי הי"ד

דרמה בלב רצועת עזה: כוח מיוחד של צה"ל ביצע לפני חמישה ימים מבצע חשאי ומורכב בשכונת זייתון בעיר עזה, במהלכו נחטף מוחמד עזאם, פעיל בזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי. המבצע התרחש סמוך לבית החולים "אל-מעמדאני", במרחק של כקילומטר מקווי כוחות צה"ל, לאחר ששמו של הפעיל עלה בשיחות שקיימה המשלחת הישראלית בקהיר בחודש שעבר. במערכת הביטחון סבורים כי בידי המחבל הנחטף מידע קריטי שעשוי להוביל לאיתור הגופה, זאת לאחר שישראל אף העבירה בעבר את שמותיהם של ארבעת המעורבים לחמאס בדרישה לחקור אותם ולספק תשובות בנושא.

לפי דיווח בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט", עזאם הוא אחד מארבעה מחבלים שישראל סימנה כמעורבים ישירות בחטיפתו ובהחזקתו של החלל החטוף רן גואילי ז"ל. מקורות בארגוני הטרור חושפים בכתבה את "מסע הנדודים" של גופתו של גואילי הי"ד מאז שמחת תורה. לפי גורמים בג'יהאד האיסלאמי, הגופה הוחזקה בתחילה בידיהם, אך כעבור זמן קצר הועברה לידי מפקדי חמאס בעיר עזה כחלק מהתיאום המבצעי בין הארגונים. במהלך חודשי הלחימה, הועברה הגופה בין מוקדים שונים בעקבות הפשיטות של צה"ל. במקרים מסוימים, הגופה הוחבאה בנקודות שבהן פעלו כוחות הצבא, והועברה מהם רק לאחר נסיגת הכוחות.

בתוך כך, בחמאס טוענים כי הגופה הוחזקה במשך חודשים ארוכים באזור ספציפי בשכונת זייתון, אך הפעילות הצבאית באזור הפכה את החיפוש למשימה בלתי אפשרית כמעט. המקורות הפלסטיניים הוסיפו וציינו כי החיפושים אחר גופתו של גואילי נתקלים בקשיים הנדסיים ולוגיסטיים כבדים. לטענתם, תקיפות אוויריות וירי ארטילרי שביצע צה"ל באזורי ההחזקה הובילו לחישוף קרקע ושינוי פני השטח, מה שמעלה את החשש כי שרידי הגופה נקברו תחת ההריסות או התערבבו עם גופותיהם של פלסטינים שנהרגו באזור.

למרות המורכבות בשטח, בחמאס טוענים כי הם ממשיכים בניסיונות לאתר את המיקום המדויק, בעוד בישראל מגבירים את הלחץ המודיעיני והמבצעי, כפי שבא לידי ביטוי במבצע החטיפה הנועז של פעיל הטרור מלב השכונה העזתית. המבצע המיוחד מדגיש את הנחישות של מערכת הביטחון להגיע לכל פיסת מידע שתוביל להשבת החללים לקבר ישראל, גם כאשר הדבר כרוך בפעילות מסוכנת בלב שטח אויב צפוף ומאוכלס.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture