0%
אחרי 22 שנה

חוסל המחבל שעמד מאחורי טבח 16 ישראלים בבאר שבע

המחבל ששילח את המתאבדים לפיגוע הכפול באוטובוסים ב-2004 חוסל בתקיפה ברצועת עזה • הימוני, ממשוחררי 'עסקת שליט', עסק במהלך המלחמה בייצור מטענים נגד כוחות הצבא במטרה לפגוע בהם

יענקי גולדן
2 תגובות
חוסל המחבל שעמד מאחורי טבח 16 ישראלים בבאר שבע
חיסול המחבל צילום: דו"צ

בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי וצה"ל, חוסל בשבוע שעבר ברצועת עזה המחבל הבכיר באסם האשם עא-פתאח הימוני. חיסולו של הימוני מהווה סגירת מעגל היסטורית וכואבת עם אחד הפיגועים הקשים ביותר שידעה מדינת ישראל בתקופת האינתיפאדה השנייה.

הימוני, במקור תושב חברון, החל את דרכו הרצחנית בראשית שנות ה-2000 כחלק מחוליית טרור של חמאס. שיא פעילותו האכזרית נרשם בחודש אוגוסט 2004, אז תכנן ושילח את המחבלים המתאבדים שביצעו את הפיגוע הכפול בשני אוטובוסים במרכז העיר באר שבע. בפיגוע הנורא נרצחו 16 אזרחים ישראלים וכ-100 נוספים נפצעו.

באוקטובר 2004, חודשיים לאחר הפיגוע, נעצר הימוני במבצע של שב"כ וצה"ל ונשפט למאסר עולם ממושך. אולם, בשנת 2011 הוא נכלל ברשימת המחבלים ששוחררו במסגרת "עסקת שליט" וגורש לרצועת עזה.

במקום לזנוח את דרך הטרור, הימוני ניצל את שהותו בעזה כדי לחזור לשדרת הפיקוד של חמאס. הוא עסק בגיוס מחבלים ביהודה ושומרון והכוונת פעילות חבלנית נגד אזרחי ישראל.

במהלך המלחמה הנוכחית, הימוני לא נח לרגע. לפי מידע מודיעיני של השב"כ, הוא פעל במערכי הייצור של חמאס והיה מעורב ישירות בהכנת מטעני חבלה והנחתם במסלולי התקדמות של כוחות צה"ל ברצועה.

הכתבה עניינה אותך?

91%
9%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture