0%
חיסול חמינאי

חשד לפיגוע נקמה בטקסס: מוסלמי רצח שלושה

טרור איסלאמי בארה"ב: בן 53 יליד סנגל פתח בירי באוסטין • התוצאה הקשה: 3 נרצחים ו-14 פצועים • בחשבון ה-X שלו נמצאו פוסטים אנטישמיים חריפים נגד יהודים ונגד איוונקה טראמפ • ההערכה: הפיגוע בוצע כנקמה על חיסול חמינאי באיראן

יצחק כהן
אין תגובות
חשד לפיגוע נקמה בטקסס: מוסלמי רצח שלושה
זירת הטבח בטקסס// צילום: צילומסך

ה-FBI ומשטרת טקסס חוקרים חשד כבד לפיגוע טרור איסלאמיסטי שהתרחש הלילה (שני) בעיר אוסטין. גבר מוסלמי פתח באש לעבר מבלים, רצח שלושה בני אדם ופצע 14 נוספים, לפני שנוטרל על ידי שוטרים שהיו במקום.

החשוד ברצח הוא גבר בן 53, מוסלמי יליד סנגל המחזיק באזרחות אמריקנית. רשת "פוקס ניוז" פרסמה תיעוד של החשוד כשהוא חמוש ולובש בגד עליו נכתב בערבית "רכוש אללה". בחיפוש בכלי הרכב שלו נמצא ספר קוראן, והמשטרה בוחנת את הקשר שלו לארגונים קיצוניים.

בדיקה בחשבונות המדיה החברתית של המחבל חשפה תמונה של אנטישמיות יוקדת. החשוד כינה את היהודים "מתחזים" ואת הנצרות "זיוף". בחודשים האחרונים תקף החשוד ברשת X את בתו היהודייה של הנשיא, איוונקה טראמפ, ואת הפעילה לורה לומר. בנוסף המחבל עקב באדיקות אחר תכנים אנטישמיים קיצוניים ברשת.

גורמי ביטחון ופרשנים בארה"ב מעריכים כי העיתוי של הפיגוע אינו מקרי. החשד המרכזי הוא שהירי בוצע כפעולת נקמה על המתקפה המשולבת של ישראל וארה"ב באיראן, שהובילה לחיסולו של עלי חמינאי ולערעור יציבות המשטר בטהרן.

גורם במשטרה הפדרלית מסר כי "המחבל עקב אחר המבלים ותכנן את צעדיו בקפידה. התערבות השוטרים מנעה טבח המוני גדול בהרבה". הקהילה היהודית בטקסס ובארה"ב כולה נקראה להגביר ערנות בעקבות הפיגוע והחשש מניסיונות נוספים של "זאבים בודדים" לפגוע ביעדים מערביים ויהודיים כנקמה על אירועי המזרח התיכון.

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture