0%
שיא חדש במערכה באיראן

15,000 חימושים הוטלו; כ"ץ אישר שורת מטרות נוספות

צה"ל חצה את רף 15 אלף החימושים ההתקפיים על אדמת איראן • מדובר בהיקף אש הגדול פי 4 ממבצע "עם כלביא" • שר הביטחון והרמטכ"ל קיימו הערכת מצב בבור ואישרו בנק מטרות חדש בטהרן ובלבנון • כ"ץ: "העצמנו את הפגיעה במערכי האויב באופן חסר תקדים"

יענקי גולדן
אין תגובות
15,000 חימושים הוטלו; כ"ץ אישר שורת מטרות נוספות
צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון.

המערכה הישירה נגד משטר הטרור האיראני מגיעה לשיאים חדשים: שר הביטחון, ישראל כ"ץ, קיים הבוקר (רביעי) הערכת מצב מיוחדת ב"בור" בקריה יחד עם הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, וצמרת מערכת הביטחון. במהלך הישיבה נחשפו נתונים מדהימים על עוצמת האש המופעלת במבצע "שאגת הארי", כאשר צה"ל חצה רשמית את רף 15,000 החימושים ההתקפיים שהוטלו על מטרות ברחבי איראן מתחילת המבצע.

מדובר בנתון חסר תקדים המשקף עוצמת תקיפה הגדולה פי 4 מזו שהופעלה במבצע "עם כלביא" ביוני האחרון. החימושים כוונו לעבר מערכי טילים, מפקדות מודיעין, מתקני גרעין ותשתיות לוגיסטיות של משמרות המהפכה. השר כ"ץ, עודכן על ידי ראש אמ"ן וראש אמ"ץ בפרטי הנזק הכבד שנגרם ליכולות הליבה של המשטר האיראני, ואישר יחד עם הרמטכ"ל שורת מטרות איכות נוספות לתקיפה מיידית הן באיראן והן בלבנון.

בהערכת המצב השתתפו גם מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר ברעם, מפקד פיקוד העורף אלוף שי קלפר ובכירים נוספים. במערכת הביטחון מדגישים כי העומק והאינטנסיביות של התקיפות נועדו לא רק להסיר איומים מיידיים, אלא לפרק את היכולת המבצעית של איראן לשנים קדימה. "אנחנו פועלים בנחישות ובקצב אש שטהרן לא הכירה מעולם," נמסר מסביבת שר הביטחון, "המסר ברור: כל פגיעה בישראל תיענה בתגובה מוחצת שתערער את יסודות המשטר".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture