0%

דיווח: הפיצוץ בכור בנתנז – תוצאה של מתקפת סייבר ישראלית

הפיצוץ שהתרחש במתקן הגרעין בנתנז שבאיראן הוא תוצאה של תקיפת סייבר שביצעה ישראל, כך לפי גורם בכיר שדווח באל ג'רידה הכווייתי. לדבריו, "לאיראן ייקח חודשיים לתקן את הנזק", נתניהו הזכיר בעבר את הכור המדובר

מערכת המחדש
8 תגובות
דיווח: הפיצוץ בכור בנתנז - תוצאה של מתקפת סייבר ישראלית
נשיא איראן רוחאני // צילום: אמיר לוי - Flash 90

הפיצוץ שהתרחש במתקן הגרעין בנתנז שבאיראן קשור למתקפת סייבר שביצעה ישראל, כך דווח היום (שישי) ב"אל ג'רידה" הכווייתי. לפי גורם בכיר שצוטט בכלי התקשורת, ישראל עומדת גם מאחורי הפיצוץ שאירע בשבוע שעבר בבסיס טרצ'ין הסמוך לטהרן. לדבריו, שתי התקיפות הללו יעכבו את תכנית הגרעין במספר חודשים. 

המקור הכחיש בפני אל ג'רידה את הדיווח לפיו התקיפה בנתנז בוצעה על ידי מטוסים, וטען כי מדובר במתקפות סייבר. הוא ציין עוד כי לאיראן ייקח חודשיים לפחות לתקן את הנזק, בעקבות דליפת הגז החמורה שהורידה את קצב ייצור האורניום במתקן ב-80 אחוז.

הרשויות באיראן החלו בחקירת הפיצוץ, שהתרחש בבסיס צבאי ששמו נקשר בעבר לתוכנית הגרעין האיראנית, כך על פי דיווחים זרים. כמו כן, על פי פרסומים נוספים, הוא אף הופיע במסמכי הגרעין שהובאו לישראל. בתקשורת הממלכתית במדינה דווח כי "הרשויות פתחו בבדיקה של 'אור בוהק ורעש עז' באזור מזרח הבירה טהרן". 

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture