0%
באורך 100 מטר

הושמדה מנהרת טרור של חיזבאללה בדרום לבנון

לוחמי חטיבת ׳ההרים׳ (810), הפועלים תחת פיקוד אוגדה 210, פשטו על מתחמי טרור במרחב הר דב הלבנוני • בשיתוף פעולה הנדסי מיוחד עם יחידת יהל"ם, אותר והושמד כליל תוואי תת-קרקעי באורך של כ-100 מטרים • בתוך המנהרה נחשפו ארבעה חדרי שהייה מבוצרים שיועדו למחבלי העילית של חיזבאללה לקראת מתקפה על יישובי הצפון

יענקי גולדן
אין תגובות
הושמדה מנהרת טרור של חיזבאללה בדרום לבנון

דובר צה"ל מעדכן הבוקר (ראשון) על הישג מבצעי משמעותי של כוחות חטיבת ׳ההרים׳ (810), הפועלים תחת פיקוד אוגדה 210, אשר השמידו מתחם תת-קרקעי אסטרטגי של ארגון הטרור במרחב הר דב הלבנוני.

הכוחות הלוחמים, המתמחים בלחימה בתנאי שטח הרריים ומורכבים, ביצעו סריקות ממוקדות ואיתרו את תוואי המנהרה המוסתר היטב במורדות ההר. מיד עם גילוי הפיר, הוקפצו לשטח לוחמי יחידת העילית של חיל ההנדסה, יהל"ם, אשר חקרו את התוואי התת-קרקעי ומיפו אותו.

מדובר במנהרה באורך של כ-100 מטרים וכללה ארבעה חדרי שהייה מרווחים ומצוידים היטב. על פי ההערכות המודיעיניות, המתחם שימש כמפקדה קדמית חבויה וכמקום מסתור עבור מחבלי חיזבאללה, שנועד לאפשר להם לשהות בשטח זמן ממושך לצורך מעקב והוצאת מתקפות פתע נגד כוחות צה"ל הפועלים בגזרה ואזרחי מדינת ישראל.

לאחר השלמת החקירה המודיעינית וההנדסית של התוואי, הטמינו לוחמי יהל"ם חומרי חבלה רבים והשמידו את המנהרה ואת חדרי השהייה באופן מוחלט, תוך מניעת כל יכולת שימוש עתידית בהם על ידי האויב.

הכתבה עניינה אותך?

80%
20%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture