0%
המשא ומתן קורס?

דיווח דרמטי: ארה"ב חידשה את המבצע הימי בהורמוז

הצי האמריקני חידש את ליווי הספינות במצר הורמוז במסגרת מבצע “חופש” • מיכלית נפט ענקית חצתה את המצר למרות המתיחות עם איראן • הפעילות מגיעה בצל מגעים דיפלומטיים וניסיון לייצוב האזור הרגיש

דודי סגל
אין תגובות
דיווח דרמטי: ארה"ב חידשה את המבצע הימי בהורמוז
צבא ארצות הברית מפקח על המצור נגד איראן במוצרי הורמוז. צילום - סנטקום - פיקוד המרכז האמריקני (2)

חיל הים האמריקני שב לפעול במצר הורמוז, כך דווח בוול סטריט ג'ורנל, כאשר לפי הדיווח מדובר בחידוש “מבצע חופש”, עליו הכריז נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בתחילת החודש, אשר הופסק בעבר לאחר כ־36 שעות בלבד, וכעת לא פורסמה הכרזה רשמית חדשה על חידושו.

לפי גורמים צבאיים אמריקניים שצוטטו בעיתון, מיכלית ענקית שנשאה כשני מיליון חביות נפט הצליחה לחצות את מצר מצר הורמוז למרות איומים והגבלות מצד איראן, אשר לפי הדיווחים מתנגדת למעבר כלי שיט שאינם מתואמים מולה מראש. אותה מיכלית, כך דווח, הייתה תקועה באזור המזרח התיכון מאז חודש מרץ וכעת עושה את דרכה לעבר הודו.

החידוש של מה שמכונה “פרויקט חירות” מגיע לאחר שהיוזמה הקודמת להגנת השיט הופסקה באופן פתאומי זמן קצר לאחר תחילתה. בצי האמריקני מסרו כי בכוונתם להרחיב את הפעילות ולסייע לכעשרה כלי שיט נוספים, בהם מכליות ענק וספינות מכולה, במעבר בטוח דרך המצר בימים הקרובים.

במקביל, הדיווחים מגיעים על רקע ניסיונות דיפלומטיים מתמשכים בין ארצות הברית לאיראן בניסיון להגיע להבנות אזוריות. עם זאת, חידוש הליווי הצבאי נתפס כצעד שמחדד את המתיחות ומאותת כי המצב במצר האסטרטגי רחוק מיציבות מלאה.

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture