0%
טראמפ מינה איש נדל"ן

טלטלה בארה"ב: ה-CIA השעה את שיתוף המודיעין על איראן

דרמת ענק בצמרת הביטחונית של ארה"ב: סוכנות ה-CIA הפסיקה לשתף פעולה עם משרד המודיעין הלאומי בהערכות המצב המודיעיניות על המלחמה באיראן • במקביל, הנשיא דונלד טראמפ הדהים את המערכת והודיע על מינויו של ביל פולטה, מנהל פדרלי מתחום הדיור ללא כל רקע ביטחוני, לראש המודיעין החדש

יצחק כהן
אין תגובות
טלטלה בארה"ב: ה-CIA השעה את שיתוף המודיעין על איראן
מתוך חשבון הטווטר של ה CIA

משבר חסר תקדים בצמרת קהילת המודיעין של ארצות הברית, המשפיע ישירות על ניתוח המידע הרגיש ביותר בנוגע למלחמה באיראן: סוכנות הביון המרכזית (ה-CIA) הפסיקה לקחת חלק ולהעביר את החומרים המודיעיניים שברשותה לחלק מהערכות המצב הרשמיות שמפיק משרד ראש המודיעין הלאומי האמריקאי (ODNI).

על פי דיווח נרחב שהתפרסם בסוכנות הידיעות רויטרס, הרקע לנתק המוחלט הוא עימות קשה ומחלוקות עמוקות סביב חלוקת סמכויות, תחומי אחריות ונהלי שיתוף מידע מסווג בין שני גופי הענק הללו. המצב הנוכחי הוביל לכך ששני הארגונים מתפקדים כעת בפועל כשתי מערכות מודיעין נפרדות ומנותקות לחלוטין, דווקא בעיתוי ביטחוני קריטי במזרח התיכון.

שורשי העימות הנוכחי החלו לפני כחצי שנה, עם הקמתו של כוח משימה מיוחד על ידי ראש מערך המודיעין הלאומי היוצאת, טולסי גבארד. בסוכנות ה-CIA האשימו את הצוות של גבארד בפעילות חסרת אחריות ובעקיפה מכוונת של הנהלים המקובלים לאישור פרסום חומרים מסווגים. מתח נוסף נרשם לאחר שגבארד דחקה את אנשי ה-CIA מתפקידם המסורתי בריכוז תדריך המודיעין היומי של הנשיא, והידקה את שליטת משרדה על הפקתו. מנגד, גורמים במשרד המודיעין הלאומי טענו כי ה-CIA מונע מהם גישה למידע חיוני באופן עקבי.

בתוך כך, המערכת הביטחונית בוושינגטון ספגה זעזוע נוסף עם הודעתו המפתיעה של הנשיא דונלד טראמפ על מינויו של ביל פולטה לתפקיד ראש המודיעין הלאומי הבא, במקומה של גבארד שתעזוב את התפקיד בסוף החודש הנוכחי.

ההחלטה הדהימה את יועציו הקרובים של הנשיא, שכן פולטה מכהן כיום כראש הסוכנות הפדרלית המפקחת על שוק המשכנתאות ומימון הדיור בארה"ב, והוא מגיע לתפקיד הרגיש ביותר בקהילת המודיעין ללא כל רקע, השכלה או ניסיון קודם במערכת הביטחון.

הכתבה עניינה אותך?

80%
20%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture