0%
הבגידה האמריקאית

הפרשן האמירתי הבכיר: "במשבר הבא לא נחייג לוושינגטון"

ברקע בגידת הנשיא האמריקני דונלד טראמפ בישראל, פרשן אמירותי בכיר מזהיר: בעקבות התנהלות הממשל, המדינות במזרח התיכון בוחנות חלופות לארה"ב • "כשנצטרך עזרה בעתיד, לא נחייג לוושינגטון", מבהיר טאהא ורומז כי טראמפ הרס תכניות מבצעיות באמצעות הדלפות לארדואן

יצחק כהן
4 תגובות
הפרשן האמירתי הבכיר: "במשבר הבא לא נחייג לוושינגטון"
אמג'ד טאהא. צילומסך

אמג'ד טאהא, פרשן פוליטי אמירוּתי בולט, המקורב לממשל ובכובעו הנוסף משמש כיו"ר המרכז הבריטי ללימודים ולמחקרים במזרח התיכון, יוצא במתקפה חריפה נגד הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ. בפוסט שפרסם ברשת החברתית X, טאהא מותח ביקורת על מה שהוא מגדיר כנטישת בעלות ברית בעתות מצוקה, ומזהיר כי אמון המדינות האזוריות בערבויות האמריקאיות הולך ונשחק.

בציוצו כתב טאהא: "לכבוד טראמפ: במזרח התיכון, נאמנות היא מטבע עובר לסוחר. אם אתה נוטש את חברך הקרוב באמצע קרב, חותך עסקאות מאחורי הגב שלו ומשאיר אותו חשוף, אל תצפה שאיש יסמוך שוב על הערבויות שלך. אמרת לעולם, 'ארה"ב וישראל ביצעו פעולה נגד איראן', ואז הלכת משם והשארת את בעל בריתך עומד לבדו". טאהא מדגיש כי במציאות המזרח-תיכונית, "אנחנו לא שופטים חברים לפי נאומים; אנחנו שופטים אותם לפי מי נשאר כשהטילים עפים. אדם שמנוטש בעל ברית באמצע הדרך וחותך עסקאות מאחורי הגב שלו אינו מישהו שאתה מתקשר אליו במשבר".

הפרשן האמירוּתי תוהה לגבי מהימנותן של ההבטחות האמריקאיות לעתיד, ומוסיף: "תגיד שזה עניין של אינטרסים אמריקאיים. בסדר. אבל גם לאחרים יש אינטרסים, ויש להם זיכרונות. אתה יכול לקרוא לזה 'אינטרסים של אמריקה'. אנחנו קוראים לזה משהו אחר: להשאיר את חבריך בסערה". בדבריו ציין לשבח את חוסנן של ישראל ואיחוד האמירויות, אל מול המדיניות המערבית: "לפני שאתה שואל, 'למה הם לא מגנים על עצמם?', זכור שמדינות כמו ישראל עשו זאת ועדיין עושות זאת לבדן. וזכור גם שאיחוד האמירויות הגן על עצמה, השיבה במכה חזקה, ואסרה את אחים מוסלמים. רבות ממדינותיכם במערב לא עשו דבר מכך".

לסיום, מזהיר טאהא כי התנהלות זו עלולה להוביל לשינוי אסטרטגי עמוק באזור: "הלקח פשוט. אם אתה יכול להשאיר את חברך הקרוב חשוף היום, למה שמישהו יסמוך על ההבטחות שלך מחר? אולי הגיע הזמן שהמזרח התיכון יתחיל לחשוב על חלופות. ובכן, כשאיראן תתקוף שוב, אל תניח שהמזרח התיכון יחייג לוושינגטון. אנשים לא מתקשרים למי שעלול לדלוף מידע לטורקיה או לחתוך עסקה עם טהרן בעוד חבריהם עדיין תחת אש", חתם את דבריו בהתייחסות להדלפות אמריקניות שהובילו לקריסת תכניות מבצעיות.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture