0%

צפו: ח"כ גפני: "מבקש את בדיקת השר לביטחון פנים לעניין הילדה שצולמה בוכה"

יו"ר ועדת הכספים חבר הכנסת משה גפני: "מבקש את בדיקת השר לביטחון פנים לעניין הילדה שצולמה בוכה נוכח כך ששוטרים קנסו אותה על שלא עטתה מסכה – יש להורות על שיקול דעת"

מערכת המחדש
19 תגובות
צפו: ח"כ גפני: "מבקש את בדיקת השר לביטחון פנים לעניין הילדה שצולמה בוכה"
יונתן סינדל / פלאש 90

בפתח דיון ועדת הכספים הבוקר, התייחס יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, למקרה שתועד, במסגרתו נצפתה ילדה שהיא בוכה, נוכח כך ששוטרים עיכבו אותה, בטענה שלא עטתה מסיכה: "ראיתי את התנהגות השוטרים על הילדה בת 10, הלכה עם ילדים ועגלה, והורידה את המסכה, לדבריה רק  בשביל לשתות והשוטרים רשמו לה דו"ח. אני לא מתלהם, השוטרים צריכים לעשות את העבודה, וצריך לעמוד בכל התנאים.

אבל ראיתי גם בת"א את התנהגות השוטרים. אני חושב שממלא מקום המפכ"ל והשר לביטחון פנים צריכים לתת הנחיה שצריך שיקול דעת, במקרה של ילדה שנמצאת עם 2 ילדים קטנים ממנה, לא עושים את זה. לשוטר יש כוח ביד, המחוקק נתן לו את הכוח, ומאפשר לו לפעול על מנת שיכפה את הדבר הזה, אבל לקחת ילדה בת 10 ולגרום לה לבכות כי היא בדיוק עצרה לשתות זה לא סביר.

בת"א הרביצו למישהו, לא מדובר על עבריינים, מדובר על אנשים נורמליים. קורא לשר לביטחון הפנים אוחנה לבדוק את הדברים ולהורות על שיקול דעת". 


ח"כ מיקי לוי: "אני מבין שיש לשוטרים חובה, אבל צריך לקבוע שאין להתעסק עם ילדים, ילד רואה שוטר ונבהל. תעזבו את הילדים עד גיל 13, 14, מה הטירוף הזה? גם הסכום, 500 ₪ מוגזם. הצעתי להכניס אזהרה בטרם קנס. זה המון כסף בימים טרופים אלה, וזה מה שמובי

play-rounded-fill

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture