כוחות הביטחון של אינדונזיה השלימו את חילוץ גופתו של הטייס האמריקני ניקולס גוסלין, שנרצח במתקפה של מורדים בדלנים במחוז פפואה. גוסלין, שעבד עבור חברת התעופה PT AMA, נורה למוות מיד לאחר נחיתת המטוס במנחת איפדהייק שבמחוז יאהוקימו, ולאחר מכן הציתו התוקפים את כלי הטיס ונמלטו מהזירה.
דיווחים ראשוניים על האירוע, שהתרחש ביום חמישי, מצביעים על כך שלאחר הנחיתה במחוז פפואה היילנדס, אבד הקשר עם הטייס. כפי שפורסם בכלי תקשורת מקומיים ובינלאומיים, במטוס שהו שבעה נוסעים נוספים, בהם שלוש נשים, אשר לא נפגעו במהלך האירוע האלים.
הצבא האינדונזי מסר כי כוחותיו ביצעו "השתלטות מהירה" על המנחת המרוחק והשיבו את גופת הטייס, שצפויה לעבור דרך ג'קרטה לידי שגרירות ארצות הברית. מחלקת המדינה האמריקנית עדכנה כי היא עומדת בקשר עם הרשויות המקומיות וחוקרת את פרטי האירוע.
הזרוע הצבאית של "תנועת השחרור של מערב פפואה" לקחה אחריות על הרצח. בסרטון שהפיץ הארגון נראו פעיליו מניפים את דגל "כוכב הבוקר" – סמלה של תנועת העצמאות המקומית. דובר הארגון טען כי המטוס הפר איסור שהטילו המורדים על טיסות אזרחיות באזור, בטענה כי אינדונזיה משתמשת בהן להעברת כוחות צבא ואספקה. הצבא האינדונזי דחה את הדברים בתוקף.
במקביל להודעה על נטילת האחריות, המורדים הציבו דרישה לממשלת אינדונזיה לפתוח במשא ומתן בינלאומי ליישוב הסכסוך רב-השנים בחבל פפואה, והוסיפו איום מפורש לעתיד: "הזהירו כי ימשיכו לתקוף כל כלי טיס אזרחי שלדבריהם מסייע לפעילות הצבא באזור".
הסכסוך המדמם בחבל פפואה נמשך כבר עשרות שנים, מאז הועבר המחוז לשליטת אינדונזיה בשנת 1969. המקרה הנוכחי מצטרף לרצף של תקיפות כנגד טייסים זרים באזור, המערערות את היציבות הביטחונית במזרח המדינה.