0%
ההסלמה נמשכת

טראמפ הורה להפציץ באיראן, טהרן הגיבה במטחי טילים

פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית בגל תקיפות נרחב של עשרות מטרות בעקבות החסימות במצר הורמוז • בתגובה, טהרן שיגרה מטחי טילים וכטב"מים לעבר בסיסים אמריקניים בירדן, בחריין וכוויית • בירושלים עוקבים בדריכות ומבהירים כי ישראל נותרת כרגע מחוץ לעימות

יצחק כהן
אין תגובות
טראמפ הורה להפציץ באיראן, טהרן הגיבה במטחי טילים
תקיפות באיראן

פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית ביצע סדרת תקיפות נרחבת נגד יעדים ברחבי איראן. המבצע הצבאי יצא לפועל בהוראתו הישירה של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, במטרה "להעניש" את הכוחות האיראניים על פגיעתם המתמשכת בחופש השיט במצר הורמוז.

על פי דיווחי צבא ארצות הברית, בשעה שקדמה לפעילות, פתחו כוחות משמרות המהפכה באש לעבר ספינת מסחר שחצתה את המצר, בעוד כלי טיס אמריקניים הצליחו ליירט כטב"ם תקיפה וטיל שיוט איראני

התגובה הרשמית של טהרן לא איחרה לבוא, ובמשמרות המהפכה הכריזו על שיגור מאסיבי של טילים בליסטיים וכלי טיס בלתי מאוישים לעבר שורה של בסיסים צבאיים אמריקניים בירדן, בחריין וכוויית, כמו גם לעבר כלי שיט באזור.

האיראנים פירטו כי "בשלב הראשון של התגובה" הותקף בסיס חיל האוויר אמיר חסן שעל אדמת ירדן, בשלב השני נפגע בסיס שייח עיסא בבחריין, ובשלב השלישי ספגו אש הבסיסים עלי א-סאלם ואחמד אל-ג'אבר בכוויית. בהמשך ההודעה נמסר כי "בשלב הרביעי של המבצע, תקפנו את בסיס טילי הקרקע-קרקע של צבא ארצות הברית בכווית, והשמדנו שני משגרים מסוג HIMARS ומחסני טילים". מנגד, צבא ירדן דיווח כי מערכות ההגנה שלו הצליחו ליירט ארבעה טילים איראניים בשמיו, ובבחריין הופעלו מערכות האזעקה מחשש לפגיעה.

בתוך איראן פנימה, דווח על שרשרת פיצוצים עזים במוקדי מפתח, בהם עיר הנמל האסטרטגית בנדר עבאס הסמוכה למצר. סגן מושל מחוז חוזסטאן שבדרום המדינה אישר כי "האויב האמריקני" תקף שני מתחמים הסמוכים לעיר אהוואז, המהווה ציר מרכזי בתעשיית הנפט הלאומית, ודיווחים דומים על פיצוצים הגיעו גם ממחוז בושהר.

לקראת שעות הבוקר המוקדמות הודיעו בסנטקום על סיומו של גל התקיפות, במסגרתו "הותקפו עשרות מטרות עם חימושים מדויקים במטרה לפגוע ביכולתה של איראן לתקוף במצר הורמוז". בין היעדים שהושמדו נמנים מערכי הגנה אווירית, מכ"מים חופיים, אתרי שיגור וסירות מהירות. בצבא ארה"ב הבהירו נחרצות: "מצר הורמוז הוא מסדרון ימי חיוני עבור הסחר העולמי. איראן לא שולטת בו".

במקביל לחילופי האש, משרד החוץ בטהרן גינה בחריפות את המהלכים האמריקניים, האשים את וושינגטון בהפרת הדין הבינלאומי ושיגר אזהרה חמורה למדינות השכנות מפני מתן סיוע ל"כל פעולה צבאית נגד המדינה שלנו". בהצהרה הרשמית נאמר: "רק 25 יום אחרי חתימת מזכר ההבנות לסיום המלחמה, ארה"ב הפרה כמעט את כל סעיפיו וביצעה פשעי מלחמה איומים. אנו קוראים לאו"ם ולמועצת הביטחון להעניש את כל מי שסייע לתקיפות נגדנו".

בירושלים עוקבים מקרוב ובדריכות אחר ההתפתחויות הדרמטיות. גורם ישראלי רשמי הבהיר כי בישראל מנהלים מעקב "באדיקות" אחר חילופי המהלומות, אך הדגיש כי בשלב הנוכחי המדינה אינה נוטלת חלק ישיר בלחימה. "כרגע אנחנו בחוץ, אבל זה יכול להשתנות", הסביר הגורם.

הכתבה עניינה אותך?

80%
20%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture