שר התפוצות עמיחי שיקלי התייחס להתחזקותו בסקרים של חבר הכנסת גדי איזנקוט, המכהן כיו"ר מפלגת "ישר!", ואמר: "הוא יריב פוליטי ראוי, אבל הוא איש שמאל למהדרין, מובהק, עד הקצה"
בדבריו בראיון ברשת ב' השווה השר בין איזנקוט לבין ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, וציין כי הוא מעדיף את איזנקוט על פני בנט, אותו תיאר במילים קשות כ"מושחת, נוכל ואדם רע".
שיקלי הזכיר את התקופה המשותפת שלהם בעבר ואמר: "הלכתי איתו דרך כשאמרנו ש'אנחנו מפלגת ימין, אנחנו הולכים להקים ממשלת ימין, לא נאפשר ללפיד להיות ראש ממשלה'".
בהמשך פירט השר את הרקע שהוביל לפרישתו מאותה מסגרת פוליטית: "כשהצטרפתי לבנט, הצטרפתי למפלגת ימין מובהקת וברורה. האיש הפר את כל אחת מההתחייבויות שלנו לבוחרים – לא רק בנושא לפיד, גם בנושא של מרצ, גם בנושא של הקמת ממשלת ימין, גם בנושא של המבנה הדמוקרטי של הקואליציה". שיקלי ביקר את עצם הקמת הממשלה ההיא והוסיף: "מה זאת אומרת לקחת ראשות ממשלה עם שישה מנדטים? זה דבר נלעג זה. איך נראה אחר כך כל מו"מ קואליציוני כאשר כל ראש מפלגה קטנטנה חושב שהוא יכול לבקש כל תפקיד שהוא רוצה ואין לך בכלל יציבות של מפלגת שלטון". לסיכום הנושא חזר ותקף את התנהלותו של ראש הממשלה לשעבר באומרו כי "הנזק שגרם במעשה המרמה, ההונאה והנוכלות שלו הוא נזק חסר תקדים למדינת ישראל, חסר תקדים לדמוקרטיה הישראלית".
לצד המתקפות האישיות, נשאל השר שיקלי על אודות חילוקי הדעות והשמועות בתוך הליכוד לגבי שינוי שיטת הבחירה הפנימית או אפשרות של ביטול מוסד הפריימריז לקראת הבחירות הבאות. "אני מקווה מאוד שתימצא נקודת האיזון בין הצורך להביא מספר מועמדים חדשים, דם חדש, ולחזק ברוח, בכיוון שראש המפלגה רוצה לחזק את התנועה. אני לא חושב שזה יילך לעשרה שריונים, אני מעריך שיהיו בין שישה לבין שמונה שריונים ויהיו פריימריז, זו הערכתי האישית", הבהיר שיקלי.
השר ביקש להדגיש את החשיבות של שמירת כוחם של חברי המפלגה ואמר: "זו מפלגה אמיתית עם שטח אמיתי, ולכן צריך לתת את המקום ואת הכבוד לאנשים שהם בעצם הלב של התנועה, המתפקדים". הוא סיכם את עמדתו בנושא זה והצהיר: "אני חושב שהדבר הזה הוא דבר מאוד חשוב, לצד גם עמדת ראש הממשלה שרוצה להכניס שחקני חיזוק. מצוין, אני מברך על כך. ולכן אני חושב, ניתן את הזמן, ניתן את הקרדיט לראש הממשלה ונמתין בסבלנות".