0%
זו הסיבה

ממדאני מסתכן במאסר אם ינסה לעצור את נתניהו

פרשן אמריקני טוען כי ניסיון של ראש עיריית ניו יורק זוהראן ממדאני לעצור את נתניהו עלול להוביל להליכים פליליים נגדו • במקביל, טראמפ הצהיר כי נתניהו לא ייעצר בזמן שהותו בארצות הברית.

יצחק כהן
אין תגובות
צילום: לירי אגאמי פלאש 90

ראש עיריית ניו יורק זוהראן ממדאני עלול להסתכן בהליכים פליליים אם ינסה לממש את איומו לעצור את ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך ביקורו בעיר, כך טען הפרשן האמריקני מארק ת'יסן בשידור ברשת פוקס ביזנס.

לדברי ת'יסן, החוק האמריקני מעניק לנתניהו הגנות ברורות ומונע מרשויות מקומיות בארצות הברית לשתף פעולה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי. הוא טען כי ניסיון של ממדאני לפעול נגד ראש הממשלה עשוי להיחשב לעבירה פדרלית.

לפי דבריו, קיימים שני חוקים פדרליים שעשויים להיות רלוונטיים במקרה כזה. החוק הראשון אומר כי חל על רשויות מדינתיות או מקומיות בארצות הברית לשתף פעולה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי בנוגע לבעלות בריתה של ארצות הברית.

ואילו לפי החוק השני העוסק בהגנה על פקידים זרים, אורחים רשמיים ואנשים המוגנים לפי הדין הבינלאומי. ת'יסן טען כי נתניהו נכלל בקטגוריות הללו, ולכן ניסיון לעצור אותו עלול להיחשב לעבירה פדרלית.

ת'יסן הוסיף כי גם עצם האיומים הפומביים מצד ממדאני עשויים להיחשב כהפחדת פקיד זר ולהוביל לעונש של עד שישה חודשי מאסר. לדבריו, אם ראש העיר יורה בפועל למשטרת ניו יורק לעצור את נתניהו, ובשל העובדה שהשוטרים נושאים נשק, העונש עשוי להגיע עד עשר שנות מאסר. בסיום דבריו קרא ת'יסן לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להבהיר כי ניסיון לממש את האיום נגד נתניהו יוביל, לדבריו, להעמדה לדין.

כזכור, טראמפ אמש התייחס לצו נגד נתניהו בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג והבהיר כי לא יאפשר את מעצרו של ראש הממשלה במהלך שהותו בארצות הברית: "בנימין נתניהו לא ייעצר, בשום צורה או דרך, בזמן שהותו בארצות הברית של אמריקה. הוא נלחם נגד הרפובליקה האסלאמית של איראן, אשר הרגה לאחרונה 52,000 מפגינים חפים מפשע, ובילתה את 47 השנים האחרונות בהריגת חיילים אמריקאים ואחרים. היחידים שצריכים להיעצר הם האנשים שהובילו את איראן לסחרור חסר תקדים זה של מוות והרס, דבר שנשיאים קודמים היו צריכים לטפל בו כבר לפני שנים!" כתב טראמפ בחשבון הרשת שבבעלותו.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture