שר האוצר בצלאל סמוטריץ' סיפר כי לאחר טבח שבעה באוקטובר עלתה אצלו המחשבה להתפטר מתפקידו, בעקבות תחושת האחריות לאירועים שהתרחשו בזמן כהונתו. בריאיון בפודקאסט "גיקונומי" עם ראם שרמן ודורון ניר, אמר סמוטריץ': "חשבתי להתפטר, לא ממש אחרי שבעה באוקטובר, אלא קצת יותר בשלב מאוחר".
לדבריו, בתקופה הראשונה לאחר הטבח הוא היה עסוק בניהול המשימות הלאומיות ולא עצר לעסוק בשאלת האחריות האישית. "במשך חודש וחצי, חודשיים ראשונים אתה עובד כמו רובוט, אתה לא עוצר. באמת 24/7, גם בניהול המלחמה, גם בניהול הכלכלה, גם בחקיקה, גם בתקנות".
סמוטריץ' הוסיף כי רק לאחר שנוצרה שגרת חירום מסוימת, החל לעכל את העובדה שהאסון התרחש במהלך כהונתו. "אחרי חודש וחצי, חודשיים, שנייה אתה נכנס לאיזושהי שגרת חירום, ואז יש רגע זמן לחשוב. מתחיל כאב בטן, אתה אומר: וואלה, זה קרה במשמרת שלי. הטבח הנורא ביותר שקרה לעם היהודי מאז השואה, במשמרת שלי".
במהלך השיחה התייחס שר האוצר גם לעמדותיו לאורך השנים, ואמר כי התנגד להסכמי אוסלו, להתנתקות מגוש קטיף ולמדיניות שלדבריו התבססה על ההנחה שחמאס מורתע. לדבריו, כבר בשנת 2017 הזהיר מפני המשך המדיניות מול רצועת עזה ואף קרא לכיבוש הרצועה.
סמוטריץ' סיפר כי לאחר שבחן את אחריותו לאירועים, הגיע למסקנה כי מאחר שהתנגד במשך שנים ל"קונספציה", הוא אינו רואה עצמו כאחראי למדיניות שהובילה לאירועים. "אם יש לי אחריות", אמר, "היא שלא הפכתי שולחן".